Tranzacția prin care Bittnet cumpără Dataware Consulting, pe masa Concurenței

Tranzacția prin care Bittnet cumpără Dataware Consulting, pe masa Concurenței

Mihai și Cristian Logofătu

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2023

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Bittnet Systems S.A., controlat de frații Logofătu, alături de Cătălin-Cristian Georgescu și Constantin-Adrian Savu, preiau compania Dataware Consulting S.R.L.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.

Record în portul Constanța: 2022 – Cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești CITEȘTE ȘI Record în portul Constanța: 2022 – Cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime românești

Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware achiziționată de Bittnet Group, va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%). Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor companiei, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022. 

Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar în măsura în care va fi finalizată, Dataware se va alătura business-group-ul „Cloud & Infrastructure" din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.

ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiu

Compania are încheiate parteneriate cu producători importanți din domeniu, precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.

În 2021, compania a înregistrat venituri totale de 28 milioane de lei și un profit brut de 3,5 milioane de lei. Pentru anul 2022, compania estima că va realiza o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, EBITDA de 5,2 milioane de lei și un profit brut de aproximativ 4 milioane de lei.

Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.

Agista are astfel o participației de aproape 7%.

În iunie, grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată.
 
În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software.
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
korponay
dan pitic
impetum
agista