Tranzacție - Bittnet cumpără o nouă companie

Tranzacție - Bittnet cumpără o nouă companie

Mihai și Cristian Logofătu

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, controlat de frații Logofătu, cumpără 70% din Dataware Consulting, integrator de produse și servicii IT&C.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI POVESTEA BITTNET

Valoarea tranzacției este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.

Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware achiziționată de Bittnet Group, va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%). Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor companiei, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022. 

DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților” CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul impune noi obligații fondurilor de pensii de stat administrate privat - ”în beneficiul participanților”

Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar în măsura în care va fi finalizată, Dataware se va alătura business-group-ul „Cloud & Infrastructure" din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.

Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.

Compania are încheiate parteneriate cu producători importanți din domeniu, precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.

În 2021, compania a înregistrat venituri totale de 28 milioane de lei și un profit brut de 3,5 milioane de lei. Pentru anul 2022, compania estimează că va realiza o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, EBITDA de 5,2 milioane de lei și un profit brut de aproximativ 4 milioane de lei.

„Ne bucurăm că am reușit ca până la finalul acestui an să anunțăm o nouă tranzacție și să atingem obiectivul de a începe anul 2023 cu o capacitate de a genera o cifră de afaceri de peste 300 milioane de lei. Estimăm ca tranzacția să fie finalizată în prima parte a anului viitor", spune Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.

Agista are astfel o participației de aproape 7%.

Bursa de Valori București se mută în America House. Schimbare după un sfert de veac CITEȘTE ȘI Bursa de Valori București se mută în America House. Schimbare după un sfert de veac

În iunie, grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, a vândut aproximativ 12% din capitalul social și din drepturile de vot ale Dendrio, pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei, către fondul de investiții Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori București și singura de pe Piața Reglementată.
 
În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educație, infrastructură și cloud, securitate cibernetică, aplicații de business, dezvoltare software.
 
În primele șase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creștere cu 45% față de aceeași perioadă din 2021.
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
korponay
dan pitic
impetum
agista