Tranzacții cu 6,5% din acțiunile Purcari Wineries. 5% din titluri au "zburat" într-un singur schimb

Tranzacții cu 6,5% din acțiunile Purcari Wineries. 5% din titluri au "zburat" într-un singur schimb

Sursa foto: Olga Dobrikova / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 ian 2020

Într-o zi agitată pe piețele externe și cu o valoare intermediată sporită și pe bursa de la București, în piața deal s-au efectuat luni tranzacții cu 1,3 milioane acțiuni Purcari Wineries, reprezentând 6,5% din capitalul social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe piața deal am consemnat 3 tranzacții speciale cu acțiuni Purcari Wineries (WINE) în valoare 28,88 milioane lei (6,04 milioane euro). Cea mai mare dintre acestea a fost efectuată la prețul de 22,00 lei/acțiune, cu 4,35% sub închiderea de vineri, dar cu 10,00% peste cel de 20,00 lei/acțiune la care s-a realizat oferta accelerată prin care la începutul lunii octombrie și-au făcut ieșirea americanii de la Horizon Capital, specializați în plasamentele pe spațiul ex-sovietic și în special Ucraina.

Cele 1,00 milioane titluri care au făcut obiectul acestuia reprezintă 5,0% din capitalul social al producătorului basarabean de vinuri. Investitori care controlează pachete de acțiuni peste acest reper sau apropiat de el sunt canadienii de la Fiera Capital, SEB Management, entitate în legătură cu celebra familie de bancheri suedezi Wallenberg, cehii de la Conseq, americanii de la Franklin Templeton, companie care are în administrare Fondul Proprietatea, suedezii de la East Capital și scoțienii de la Standard Life Aberdeen PLC, ultimii tranzacționând activ titlurile companiei în ultimele luni.

PREMIERĂ SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia cheamă acționarii să voteze eliminarea pragurilor de deținere. O veste așteptată de peste un deceniu CITEȘTE ȘI PREMIERĂ SIF Banat-Crișana și SIF Muntenia cheamă acționarii să voteze eliminarea pragurilor de deținere. O veste așteptată de peste un deceniu

Producătorul basarabean de vinuri Purcari a realizat în primele 3 trimestre ale anului trecut câștiguri pretaxare EBITDA de 46,23 milioane lei, în creștere cu 19,86 milioane lei, față de cele de 38,57 milioane lei din perioada similară a anulu trecut. Vânzările pe marca premium Purcari au sporit cu 32%, iar veniturile s-au majorat cu 22,25%, la 138,56 milioane lei, de la 113,34 milioane lei. În condițiile unei marje brute de 50%, profitul net a crescut cu 14,70%, la 29,41 milioane lei, de la 25,64 milioane lei.

Compania este listată la cota Bursei de Valori București din februarie 2018, iar la prețul la care s-a realizat tranzacția-vedetă a ultimei sesiuni, de 22,00 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 440,00 milioane lei (92,05 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
standard life aberdeen
seb management
fiera capital
conseq