Un grup de acționari ai BVB solicită introducerea votului cumulativ la alegerile pentru CA

Un grup de acționari ai BVB solicită introducerea votului cumulativ la alegerile pentru CA
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 nov 2015

Asociația Brokerilor împreună cu alți acționari reprezentând peste 10% din capitalul social al operatorului de piață au lansat propunerea de introducere a votului cumulativ pentru ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor din 14-15 decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un număr de 16 acționari ai operatorului de piață Bursa de Valori București (BVB) deținând participații de 10,2% din capitalul social al emitentului au adăugat pe ordinea de zi Adunării Generale a Acționarilor din 14-15 decembrie propunerea de aplicare a votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Administrație.

Acționarii care lansează această propunere sunt, în cea mai mare parte, case de brokeraj de dimensiuni mici. Este vorba despre Finaco Securities, Interfinbrok Corporation, Confident Invest, IFB Finwest, Muntenia  Global  Invest, Rombell  Securities, SSIF  Vienna  Investment  Trust, Oltenia Group Invest, Nova Invest și Mobinvest. Asociația Brokerilor, cu o deținere de 0,13% din capitalul social al BVB, se numără, de asemenea, printre autorii noului punct din convocatorul AGA.

Acționarii BVB vor vota la mijlocul lunii decembrie componența noului Consiliului de Administrație al BVB și procedura de alegere a noului președinte al CA. Data de referință este 3 decembrie, iar data de înregistrare este de 30 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
aga
bvb
bursa
asociatia brokerilor
vot cumulativ
ifb finwest
confident invest