Vânzarea afacerii cu profile de tâmplărie ridică profitul TeraPlast trimestrial la 200 milioane lei

Vânzarea afacerii cu profile de tâmplărie ridică profitul TeraPlast trimestrial la 200 milioane lei

Sursa foto: Daniil Peshkov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 apr 2021

După ce a vândut anul trecut divizia de metale, grupul TeraPlast obține la T1 un câștig EBITDA de 17,5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TeraPlast Bistrița (TRP), emitent care distribuie în acest an dividende excepționale, va fi o companie mai mică după tranzacții majore. Vânzarea către irlandezii de la Kingspan vara trecută a Teraglass este urmată acum de înstrăinarea către Dynamic Selling Group a segmentului de profile de tâmplărie, impactul bilanțier fiind chiar din primul trimestru.

În acest interval, TeraPlast a realizat venituri operaționale din contracte cu clienții în valoare de 107,90 milioane lei. În paralel, cheltuielile cu materiile prime s-au situat la 74,53 milioane lei, iar cheltuilelile cu angajații au fost de 13,18 milioane lei.

Profit Piața de Capital.forum - Vlad Pintilie, BT Capital Partners: Am ars etape cu pandemia. Au apărut noi clase de investitori la bursă CITEȘTE ȘI Profit Piața de Capital.forum - Vlad Pintilie, BT Capital Partners: Am ars etape cu pandemia. Au apărut noi clase de investitori la bursă

Rezultatul operațional trimestrial a fost astfel de 13,80 milioane lei, însă acestuia i se adaugă 189,40 milioane lei reprezentând câștigul din vânzarea diviziei de profile de tâmplărie. Profitul net din primele 3 luni ale anului se ridică astfel la 200,64 milioane lei.

La data de 31 martie, activele nete ale teraPlast erau de 728,78 milioane lei, iar datoriile totale se situau la 193,61 milioane lei.

Titlurile TeraPlast, companie care îl are ca acționar principal pe Dorel Goia, cu o deținere de 46,83% din titluri, au închis sesiunea de ieri la prețul de 0,8100 lei/acțiune, iar la acest nivel capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 1,41 miliarde lei (286,23 milioane euro). Compania va distribui dividende în sumă de 226,6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa
dorel goia
dividende