Veniturile Turism Felix s-au prăbușit cu peste 40% în anul restricțiilor de pandemie

Veniturile Turism Felix s-au prăbușit cu peste 40% în anul restricțiilor de pandemie
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 mar 2021

Turism Felix, societate care operează 5 hoteluri în Băile Felix din portofoliul SIF Transilvania, raportează o scădere drastică a veniturilor, în condițiile în care, sub efectul blocajelor din economie luate în numele epidemiei de coronavirus, a fost determinată să închidă pentru 3 luni activitatea. Societatea a reușit, totuși, să încheie anul în profit.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Veniturile Turism Felix (TUFE) au căzut cu 41,84%, la 54,35 milioane lei, de la 93,46 milioane de lei în exercițiul financiar anterior.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

„Sectorul ospitalității a fost puternic afectat de criza economică generată, declanșarea pandemiei a constituit un eveniment cu impact semnificativ asupra activității societății ca urmare a instituirii stării de urgență și alertă la nivel național că a condus la impunerea unor măsuri restrictive pentru activitatea de turism”, spunea emitentul încă de la raportarea semestrială.

Cheltuielile totale au suferit un declin de 33,03%, la 52,99 milioane de lei, de la 79,13 milioane lei. Societatea a înregistrat o prăbușire de peste 30 de ori a profitului net al exercițului, la aproape 463.000 de lei, de la 14,21 milioane lei. La S1, aceasta afișa o pierdere de 8,95 milioane lei. Rezultatul global, după reevaluarea activelor, este de 2,78 milioane lei.

Agroland, cea mai extinsă rețea de magazine agricole românești, intră pe bursă ca o companie cu o valoare de peste 200 milioane lei CITEȘTE ȘI Agroland, cea mai extinsă rețea de magazine agricole românești, intră pe bursă ca o companie cu o valoare de peste 200 milioane lei

Acționarul majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania (SIF3), cu o participație de 63,13%, iar un al 2-lea acționar semnificativ este SIF Oltenia (SIF5) care și-a suplimentat deținerea în urmă cu 3 ani la 28,97% inclusiv cumpărând un pachet de 7% din acțiunile societății de la compania Rieni Drinks, a fraților Ioan și Viorel Micula, oameni de afaceri cu investiții relevante în industria băuturilor răcoritoare.

Turism Felix operează 5 hoteluri din Băile Felix, respectiv International (4 stele), Termal (3 stele), Nufărul (3 stele), Poienița (3 stele) și Mureș (2 stele). În urma Adunării Generale Ordinare a Acționarilor susținută toamna trecută, Marius Moldovan, șeful directoratului de la SIF Transilvania, a devenit președinte al Consiliului de Administrație.

Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut

La 31 decembrie, compania avea active totale de 211,87 milioane de lei, în declin cu 2,24% față de cele de 216,72 milioane de lei de la sfârșitul anului 2019. În același răstimp, datoriile totale au fost tăiate cu 7,97%, la 26,65 miloane lei, de la 28,96 milioane lei.

Turism Felix este listată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București din anul 2007, iar la ultimul preț de închidere, de 0,3300 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății este de 163,73 milioane de lei (33,58 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
turism felix
bvb
bursa
sif transilvania
sif oltenia