Volume sporite la bursă. Creșteri consistente pe acțiuni energetice

Volume sporite la bursă. Creșteri consistente pe acțiuni energetice
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 oct 2021

Deși indicele principal a avut o deviație minoră față de referință, sesiunea de la BVB a fost animată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Investitorii de la New York Stock Exchange au consolidat câștigurile recente într-o ședință cu o volatilitate mică, bursa românească având un comportament similar cu o zi de cumpănă în zonă de maxime. Indicele reprezentativ BET a avansat marginal, cu 0,01%, până la nivelul de 12.751,15 puncte, aparenta nemișcare fiind rezultatul unor evoluții de sens contrar ale acțiunilor care dețin ponderea în structura sa.

Volume sporite la bursă. Creșteri consistente pe acțiuni energetice

Astfel, sesiunea a fost negativă pentru acțiunile cu profil financiar. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,77%, până la prețul de 2,5800 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții, de 16,38 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 2,16%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,34 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,90%, până la prețul de 1,7600 lei/acțiune, pe transferuri de 4,99 milioane lei, trăgând în jos indicele financiar BET-FI pentru un declin de 0,39%, până la nivelul de 52.693,25 puncte.

Instrumentele derivate la BVB – din a 2-a jumătate a anului viitor. Proiectul de Contraparte Centrală merge către reglementatori CITEȘTE ȘI Instrumentele derivate la BVB – din a 2-a jumătate a anului viitor. Proiectul de Contraparte Centrală merge către reglementatori

Pe contrasens față de restul pieței s-au aflat 2 acțiuni din domeniul energetic. Titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,44%, până la prețul de 0,4835 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,14 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut un salt de 39,40 lei/acțiune, pe o activitate de 3,03 milioane lei. Deși s-au tranzacționat în cea mai mare parte a ședinței în teritoriu pozitiv, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au închis în staționat la prețul de 36,05 lei/acțiune, pe transferuri de 2,40 milioane lei.

De asemenea, titlurile Transelectrica (TEL) au explodat cu 7,92%, până la prețul de 25,90 lei/acțiune, în contextua în care agenția de evaluare financiară Moody’s a îmbunătățit ratingul companiei la calificativul Baa3, cu perspectivă stabilă. Acesta este contextul în care indicele de profil BET-NG a supraperformat pieței, cu un avans de 1,45%.

Electrica cumpără, într-o tranzacție de 35 milioane euro, acțiuni în cinci societăți care dețin și operează centrale electrice fotovoltaice CITEȘTE ȘI Electrica cumpără, într-o tranzacție de 35 milioane euro, acțiuni în cinci societăți care dețin și operează centrale electrice fotovoltaice

Schimburile însumând 9,80 milioane lei pe titlurile MedLife (M) au avut o contribuție semnificativă la rulajul de 54,49 milioane lei (11,01 milioane euro) al pieței de acțiuni. Cotația a coborât cu 0,44%, până la nivelul de 22,50 lei/acțiune, după creșterea explozivă din ședința precedentă.

Alt motor al creșterilor de la jumătatea anului, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), s-au corectat încă și mai agresiv, până la prețul de 1,2700 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,04 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
transelectrica