Wall Street a închis în scădere puternică, din cauza temerilor legate de inflația ridicată din SUA

Wall Street a închis în scădere puternică, din cauza temerilor legate de inflația ridicată din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2021

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de miercuri în scădere puternică, trași în jos de acțiunile companiilor de tehnologie, în condițiile în care datele referitoare la inflație au arătat că presiunile asupra prețurilor sunt peste așteptări, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,8%, după ce marți a consemnat cea mai slabă evoluție după luna februarie. S&P 500 a coborât cu 2%, iar Nasdaq Composite cu 2,5%.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Vânzările s-au intensificat odată ce S&P 500 a coborât sub minimul atins marți, un nivel urmărit îndeaproape de traderi datorită redresării care a avut loc în timpul tranzacțiilor din ziua precedentă. După ce S&P a coborât sub minimul respectiv, indicele și-a continuat declinul, scrie News.ro.

Inflația din SUA a consemnat în aprilie cel mai ridicat nivel după 2008, indicele prețurilor de consum avansând cu 4,2% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, în timp ce Dow Jones a estimat o creștere de 3,6%. Avansul lunar, de 0,8%, a depășit creșterea anticipată, de 0,2%.

Excluzând prețurile volatile ale energiei și alimentelor, indicele prețurilor de consum a crescut cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020 și cu 0,9% față de luna precedentă. Estimările erau de 2,3% și de 0,3%.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Investitorii sunt îngrijorați că accelerarea inflației va reduce marjele și profiturile companiilor. Dacă presiunile de creștere a prețurilor vor deveni prea mari, o perioadă lungă de timp, Rezerva Federală va fi nevoită să înăsprească politica monetară.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
actiuni
bursa