Wall Street s-ar putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administrație Biden care semnalează o politică mai dură față de sectorul financiar decât se anticipa inițial

Wall Street s-ar putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administrație Biden care semnalează o politică mai dură față de sectorul financiar decât se anticipa inițial
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2021

Wall Street s-a putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administrație Biden care semnalează o politică mai dură față de sectorul financiar decât se anticipa inițial, prin nominalizarea a doi campioni ai protecției consumatorilor la conducerea a două agenții majore, respectiv Gary Gensler drept președinte al Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC) și Rohit Chopra la șefia Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorului (CFPB), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Republicanii care susțin politicile relaxate pentru Wall Street  l-au criticat luni pe Biden pentru că a făcut concesii stângiștilor, avertizând că nominalizările vor provoca diviziuni, scrie News.ro.

Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:\ CITEȘTE ȘI Decontarea directă a daunelor pentru șoferi, schimbată. Noul sistem va crește prețul asigurărilor auto RCA cu minimum 10%. Șoferul va fi însă responsabilizat când încheie asigurarea:" Polița va fi pentru el, nu pentru celălalt șofer."

”Echipa Biden cedează membrilor extremei stângi”, a declarat Patrick McHenry, republican de marcă în comisia pentru sectorul financiar din Camera Reprezentanților, despre Chopra. El a m ai avertizat că Gensler ar trebui să reziste presiunilor de a direcționa regimul raportărilor legate de instrumentele financiare pentru a încerca să rezolve probleme non-economice sau probleme sociale”.

În calitate de șef al autorității de reglementare a pieței instrumentelor derivate, între 2009 și 2014, Gensler a implementat noi reglementări pentru tranzacțiile swap, adoptate de Congres după criza financiară, creându-și reputația unui operator dur, care vrea să țină piept intereselor puternice de pe Wall Street.

Chopra a contribuit la înființarea CFPB după criză și a fost primul ombudsman pentru împrumuturile studențești. La FTC, acesta a susținut reglementări mai dure pentru companiile mari în domeniul confidențialității datelor consumatorilor și concurență și pentru amenzi mai stricte.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
joe biden
gary gensler