Prețul aurului a coborât la cel mai mic nivel din ultimele 10 luni

Prețul aurului a coborât la cel mai mic nivel din ultimele 10 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2016

Cotațiile aurului au scăzut joi la cel mai mic nivel începând cu luna februarie, în contextul aprecierii dolarului după majorarea dobânzii de politică monetară operată ieri de banca centrală a SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezerva Federală (Fed) a majorat dobânzile de referință la 0,50% - 0,75%, de la 0,25% - 0,50% anterior, prima decizie de înăsprire a politicii monetare în ultimele 12 luni. Potrivit băncii, dobânzile ar putea crește anul viitor în trei etape, comparativ cu două majorări estimate anterior. 

Dolarul s-a apreciat în urma deciziei, ceea ce pune presiune pe prețurile metalelor prețioase și a altor materii prime tranzacționate în moneda americană. Totodată, activele nepurtătoare de dobânzi, precum aurul, își pierd din atractivitate în contextul unor dobânzi crescute, scrie MarketWatch.

Ministerul Transporturilor propune listarea la bursă a companiei care administrează aeroporturile Otopeni și Băneasa CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor propune listarea la bursă a companiei care administrează aeroporturile Otopeni și Băneasa

În jurul orei 11:20, aurul se tranzacționa la 1139,40 dolari/uncie, în scădere cu 2.1% raportat la închiderea de miercuri. Este cea mai redusă cotație începând cu luna februarie.

Indicele ICE Dollar, care raportează dolarul la un coș format din șase valute majore, printre care euro și yenul japonez, era în urcare cu 0,2%, la 102,43 unități, cea mai ridicată valoare din ultimii 13 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
pret
cotatii
fed
dolar