Profit în creștere pentru Alpha Bank Romania

Profit în creștere pentru Alpha Bank Romania
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Volumul creditelor noi acordate în trimestrul I de către Alpha Bank Romania pe segmentul companiilor mari a înregistrat o creștere de aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce pe segmentul IMM creșterea a fost de peste 20%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aceeași perioadă, banca și-a consolidat poziția în zona soluțiilor de plată pentru comercianți, rulajul acestora prin Alpha Bank Romania înregistrând o creștere de 33% față de trimestrul 1 al anului 2021. 

Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România CITEȘTE ȘI Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România

În zona persoanelor fizice, Alpha Bank Romania și-a diversificat gama produselor de investiții oferite clienților prin lansarea pe piață a trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance) ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. În aceeași perioadă, volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat o creștere anuală de 28%.

La finalul trimestrului 1 al anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la aproximativ 2,8 miliarde euro, în timp ce depozitele atrase de la clienți au atins aproape 2,7 miliarde euro.

Veniturile totale au înregistrat o creștere de 19% față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din comisioane au înregistrat un salt de aproximativ 20%. Evoluția veniturilor corelată cu o gestiune eficientă a costurilor operaționale a generat un profit operațional de 5,6 milioane euro.

Profitul operațional a atins nivelul de 5,6 milioane euro, în creștere față de 2,3 milioane euro înregistrat în trimestrul 1 2021, rezultat al unei dinamici pozitive a veniturilor și a unei gestionări eficiente a costurilor operaționale. 

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite
alpha bank