Profitul Citigroup a scăzut cu 14% în al doilea trimestru, însă a depășit estimările analiștilor

Profitul Citigroup a scăzut cu 14% în al doilea trimestru, însă a depășit estimările  analiștilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iul 2016

Profitul net ajustat al Citigroup, a patra mare bancă din SUA în funcție de active, a scăzut cu 14% în al doilea trimestru raportat la perioada similară a anului trecut, de la 4,65 miliarde dolari la 4 miliarde dolari, însă rezultatul a depășit estimările analiștilor, pe fondul reducerii cheltuielilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Veniturile băncii au însumat 17,5 miliarde de dolari, în scădere cu 10% față de perioada aprilie-iunie 2015. Cheltuielile operaționale s-au redus 5% în ritm anual, la 10,37 miliarde de dolari, potrivit unui raport al băncii.

Profitul pe acțiune s-a situat la 1,24 dolari, comparativ cu 1,45 dolari în al doilea trimestru din 2015. Analiștii contactați de Reuters estimau un rezultat pe acțiune de 1,1 dolari.

În urma publicării rezultatelor, acțiunile Citigroup avansau cu 2,6% pe bursa de la New York. Acțiunii băncii au scăzut puternic în acest an, pierzând  circa 14% din valoare.

Bursa de la Tokyo a avut cel mai rapid avans săptămânal din ultimii șase ani și jumătate CITEȘTE ȘI Bursa de la Tokyo a avut cel mai rapid avans săptămânal din ultimii șase ani și jumătate

Potrivit datelor publicate ieri, profitul JPMorgan Chase a scăzut ușor în trimestrul al doilea, de la 6,29 miliarde de dolari în urmă cu un an la 6,2 miliarde de dolari, dar a depășit estimările analiștilor.

JPMorgan, condusă de directorul general James Dimon, este cea mai mare bancă americană în funcție de active, fiind și prima care a raportat rezultatele financiare trimestriale, ceea ce oferă investitorilor o imagine pentru trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
banca americana
banca
jpmorgan
profit