Profitul ING Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a urcat la 1,01 miliarde de euro

Profitul ING Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a urcat la 1,01 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

ING Groep NV, cel mai mare grup bancar din Olanda, a raportat un profit trimestrial peste așteptări, datorită veniturilor din taxe solide și a reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante, pe fondul atenuării efectelor economice negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2021 profitul net a urcat la 1,01 miliarde de euro (1,20 miliarde de dolari), de la 670 milioane de euro în perioada similară din 2020, și peste estimările analiștilor, de 813 milioane de euro, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Totuși, directorul general Steven van Rijswijk a avertizat că, în condițiile în care cea mai mare parte a Europei atenuează abia acum restricțiile, pandemia încă este principala amenințare la adresa perspectivelor clienților.

"Rămânem prudenți și ținem cont de posibilele pierderi din cauza creditelor", a declarat șeful ING.

Acesta a explicat că pe fondul ratelor extrem de scăzute ale dobânzilor, "mulți clienți preferă investițiile ca alternativă la economisire, ceea ce are ca rezultat creșterea activității pe segmentul de investiții bancare".

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În primul trimestru din 2021, provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut la 223 milioane de euro, de la 661 milioane de euro în perioada similară din 2020, iar marja netă a dobânzilor a scăzut la 1,41%, de la 1,51% în urmă cu un an, reflectând costurile mai ridicate cu depozitele clienților.

Creditarea netă a urcat cu 17,80 miliarde de euro în primele trei luni din acest an, pe fondul majorării cererii pentru împrumuturi ipotecare.

Apetitul pentru împrumuturi s-a îmbunătățit în Asia, în America de Nord și de Sud, și într-o măsură mai redusă în Europa, a declarat Van Rijswijk.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing groep nv
banca