Profitul net al Deutsche Bank a scăzut puternic în trimestrul al doilea, la 18 milioane de euro

Profitul net al Deutsche Bank a scăzut puternic în trimestrul al doilea, la 18 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2016

Profitul net al Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a scăzut puternic în trimestrul al doilea, de la 796 milioane de euro în urmă cu un an la 18 milioane de euro, din cauza declinului veniturilor din tranzacții și a nivelului ridicat al fondurilor alocate reducerii personalului, iar director general John Cryan a semnalat că restructurarea ar putea continua, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau în medie că Deutsche Bank va consemna pierderi de 22 de milioane de euro în trimestrul al doilea. Estimările analiștilor au variat între un profit de 524 de milioane de euro și pierderi de 1,8 miliarde de euro, scrie News.ro.

Veniturile nete au scăzut de la 9,18 miliarde de euro în urmă cu un an la 7,39 miliarde de euro.

Cryan pune în practică un plan de reducere a activelor riscante, înghețare a dividendelor și de eliminare a circa 9.000 de posturi, pentru creșterea capitalului și inversarea tendinței negative a profitabilității care dus la scăderea capitalizării de piață a băncii germane.

Hillary Clinton, desemnată candidata democraților la Casa Albă CITEȘTE ȘI Hillary Clinton, desemnată candidata democraților la Casa Albă

Sarcina directorului general este complicată de creșterea costurilor juridice, dobânzile aflate la minime record și instabilitatea piețelor de capital, perspectivele economice fiind înrăutățite de votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

În 2016, Deutsche Bank a pierdut circa 43% din capitalizarea de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank