Qatarul a atras o sumă record de 9 miliarde de dolari printr-o emisiune de obligațiuni

Qatarul a atras o sumă record de 9 miliarde de dolari printr-o emisiune de obligațiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2016

Qatarul a atras miercuri 9 miliarde de dolari printr-o emisiune de obligațiuni, cea mai mare din istoria Orientului Mijlociu și dublă față de așteptările analiștilor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest fel, vânzările de obligațiuni din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, inclusiv Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au atins un nivel record de 29,3 miliarde de dolari pentru prima jumătate a anului, scrie News.ro.

”Nouă miliarde de dolari înseamnă foarte multe obligațiuni și, într-o anumită măsură, vor reevalua regiunea pentru investitori”, a declarat Abdul K Hussain, director general al fondului Mashreq Capital DIFC  din Dubai.

Pentru alte țări, precum Arabia Saudită și Kuwait, care au anunțat posibile vânzări de obligațiuni, este improbabil să poate face ceva pentru cel puțin trei-patru luni, a adăugat Hussain.

Statele exportatoare de energie recurg tot mai mult la piețele internaționale de capital după ce prețurile petrolului au scăzut la jumătate din 2014, ceea ce a forțat unele guverne să apeleze la rezervele valutare.

VIDEO Antifrauda a lansat operațiunea \ CITEȘTE ȘI VIDEO Antifrauda a lansat operațiunea "Xenon", în care verifică 200 de firme care importă autoturisme second hand

Qatarul este în al doilea an al unui program de modernizare a infrastructurii, în valoare de 200 de miliarde de dolari, înainte de găzduirea, în 2022, a Cupei Mondiale de fotbal.

Emisiunea de obligațiuni a avut trei componente, una de 3,5 miliarde de dolari pe termen de cinci ani, cu randament de 1,2 puncte procentuale peste cel al titlurilor americane de Trezorerie, una cu valoare similară cu scadență de 10 ani și spread de 1,5 puncte și o alta de 2 miliarde de dolari, pe 30 de ani, cu spread de 2,1 puncte.

Este prima vânzare de obligațiuni efectuată de Qatar în ultimii patru ani. Potrivit analiștilor, deficitul bugetar al Qatarului  va urca în acest an la 5,2% din PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar
emisiune de obligatiuni