RAPORT Doar o persoană din zece înțelege cum funcționează criptomonedele

RAPORT Doar o persoană din zece înțelege cum funcționează criptomonedele
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2019

Doar o persoană din zece înțelege pe deplin cum funcționează criptomonedele, iar insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede, potrivit unui raport publicat joi de producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Raportul dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru această tehnologie, doar o persoană din zece (10%) înțelege pe deplin cum funcționează, scrie News.ro.

EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV EximBank a încheiat negocierile pentru a prelua Banca Românească. Tranzacția, confirmată de Teodorovici, va fi fără bani de la stat

”Rata de adopție a criptomonedelor la nivel global este în scădere, în ciuda faptului că celebrități ca Johnny Depp și influenceri YouTube ca PewDiePie le folosesc. Mulți consumatori nu înțeleg încă în totalitate cum funcționează și acest lucru întârzie răspândirea lor la scară largă. Până acum, o persoană din cinci (81%) nu a cumpărat niciodată criptomonede, fapt ce subliniază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obișnuită de plată sau de investiție”, se arată în comunicat.

Studiul Kaspersky a arătat că multe persoane își doresc să folosească criptomonede, dar lipsa de cunoștințe în acest domeniu îi împiedică. În plus, mulți dintre cei care credeau că știu cu ce au de-a face, au decis apoi să înceteze utilizarea. Astfel, aproape o cincime (18%) dintre respondenți s-au oprit pentru că a devenit prea complicat din punct de vedere tehnic.

”Lipsa unei înțelegeri adecvate ar putea să ducă la neîncredere în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranță banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime (31%) dintre respondenți au afirmat că le consideră volatile și trebuie să fie mai stabile înainte de a se hotărî să le folosească. De asemenea, este foarte răspândită ideea că aceste criptomonede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenți (35%) cred că sunt o modă trecătoare”, se arată în comunicat.

Chiar dacă, poate, vârful interesului pentru criptomonede a trecut, mai există încă cerere de a utiliza această tehnologie, potrivit companiei. Astfel, 14% dintre cei chestionați au spus că, deși nu folosesc criptomonede în prezent, ar vrea să facă acest lucru, pe viitor.

”Mai există, însă, îndoieli – unii consumatori cred că le-ar putea pune în pericol finanțele personale. Infractorii pot folosi criptomonedele după bunul plac, 19% dintre participanții la studiu spunând că s-au confruntat cu atacuri cibernetice asupra caselor de schimb. Infractorii creează, de asemenea, false portofele electronice în care atrag oamenii să-și investească banii, 15% dintre consumatori fiind victime ale fraudelor cu criptomonede”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
kaspersky lab