Răspândirea coronavirusului dincolo de China îi determină pe investitori să se îndrepte spre dolari

Răspândirea coronavirusului dincolo de China îi determină pe investitori să se îndrepte spre dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2020

Monedele asiatice erau în scădere luni pe măsură ce răspândirea rapidă a coronavirusului dincolo de China a alimentat temerile referitoare la o pandemie și i-a determinat pe investitori să se îndrepte spre aur și dolari pentru siguranță, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Semnele nu sunt deosebit de bune astăzi. Există presupunerea că vom vedea o reluare rapidă a lanțurilor de aprovizionare și cred că piața a trecut printr-o perioadă în care a pus sub semnul întrebării această ipoteză", a declarat Ray Attrill, analist la National Australia Bank în Sydney, scrie Agerpres.

Suedia a început să testeze prima monedă digitală emisă de o bancă centrală CITEȘTE ȘI Suedia a început să testeze prima monedă digitală emisă de o bancă centrală

Monedele din China, Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan erau luni în scădere, iar dolarul australian a atins chiar cea mai mică valoare din ultimii 11 ani.

"Activele în dolari oferă o relativă atractivitate. Economiștii noștri prognozează că nu va exista un impact asupra creșterii economiei SUA de pe urma Covid-19, având în vedere numărul relativ mic de incidente interne și o dependență scăzută de economia chineză", susțin analiștii băncii Barclays.

În raport cu un coș de monede, dolarul american s-a apropiat de vârful ultimelor trei ani atins săptămâna trecută. Luni, moneda americană s-a apreciat până la 1,0827 dolari pentru un euro și 1,2946 dolari pentru o liră sterlină. De asemenea, se tranzacționa la 0,6613 dolari SUA pentru un dolar australian și 0,6324 dolari pentru un dolar australian.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
dolari
china