Rezervele valutare ale BNR au crescut

Rezervele valutare ale BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2023

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau la nivelul de 50,202 miliarde de euro, la 31 ianuarie 2023, în creștere cu 7,64%, față de 46,636 miliarde de euro la 31 decembrie 2022, a anunțat BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum conlucrează autoritățile de management cu băncile, consultanții și clienții, măsurile care pot îmbunătăți relația între partenerii implicați în proiecte, greșelile de evitat în relația bănci-clienți, soluțiile pentru a crește sumele cheltuite efectiv în proiecte din sumele deja alocate din PNRR, care stau în conturi vor fi anunțate la conferința Profit.ro & First Bank, programată pentru 14 februarie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

În cursul lunii au avut loc intrări de 4,754 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor denominate în dolari americani în valoare nominală netă de aproximativ 3,753 miliarde de dolari americani); alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

FOTO Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara Românie, de lângă Budapesta CITEȘTE ȘI FOTO Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 de milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara Românie, de lângă Budapesta

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,188 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,865 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2023 au fost de 56,067 miliarde de euro, față de 52,305 miliarde de euro la 31 decembrie 2022.

Plățile scadente în luna februarie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 648 milioane euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare