Românii sunt primii la nivel european care se îndatorează pentru cumpărăturile din decembrie

Românii sunt primii la nivel european care se îndatorează pentru cumpărăturile din decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2018

Sărbătorile de iarnă pun o presiune mai mare pe bugetele românilor care sunt, la nivel european, primii care se îndatorează pentru cumpărăturile din luna decembrie, în condițiile în care aceștia ocupă locul 5 în Uniunea Europeană în categoria celor care nu pot face față cheltuielilor neprevăzute, cu un procentaj de aproximativ 52% din totalul populației, conform datelor relevate de Program Banometru, gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nevoile pe care doresc să și le acopere românii de sărbători sunt mai mari decât veniturile acestora, motiv pentru care cel mai des se împrumută. Potrivit Statista, românii sunt primii care se îndatorează pentru cumpărăturile din luna decembrie, fie că vorbim de cadouri sau bunuri de consum. Astfel, 19% dintre români apelează la o soluție de creditare pentru cheltuielile destinate sărbătorilor de iarnă, depășind populația Marii Britanii, care ne urmează, cu 17%, scrie Agerpres.

Parlamentul European a adoptat raportul care propune admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen CITEȘTE ȘI Parlamentul European a adoptat raportul care propune admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen

Cheltuielile neprevăzute destabilizează bugetul românilor, iar această realitate vine în contextul în care situația financiară a românilor nu arată pozitiv nici în alte sectoare ale vieții. Potrivit Eurostat, românii se clasează în top 5, la nivelul UE, la capitolul bunurilor și serviciilor considerate necesare, dar pe care nu și le pot permite. Cu toate acestea, gradul de îndatorare al românilor este în creștere, potrivit BNR.

Românii ocupă locul 5 în UE în categoria celor care nu pot face față cheltuielilor neprevăzute, cu un procentaj de circa 52% din totalul populației. Românii sunt și în top 5 restanțieri când vine vorba de ipotecă sau chirie, facturi de utilități sau cumpărături în rate.

viewscnt
Afla mai multe despre
imprumutir
cumparaturi