S&P: Creditele neperformante ale băncilor chineze ar putea ajunge, anul acesta, la 1.100 miliarde de dolari

S&P: Creditele neperformante ale băncilor chineze ar putea ajunge, anul acesta, la 1.100 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2020

Sectorul bancar din China s-ar putea confrunta, anul acesta, cu o creștere a creditelor neperformante (NPL) de până la 7.700 miliarde de yuani (1.100 miliarde de dolari) dacă epidemia cu noul coronavirus nu atinge punctul culminant până în aprilie, a estimat, joi, agenția de evaluare financiară S&P Global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În condițiile în care epidemia a dus la întreruperea producției în China, unele companii și persoane fizice ar putea avea dificultăți cu achitarea datoriilor", se arată în raport, informează Agerpres.

Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la \'\'BB minus\'\', cu perspectivă stabilă CITEȘTE ȘI Fitch a confirmat ratingul Garanti BBVA România la ''BB minus'', cu perspectivă stabilă

Ca parte a eforturilor de reducere a impactului, autoritățile de reglementare financiară au cerut băncilor să reducă ratele dobânzilor și să extindă creditele firmelor afectate de epidemie.

De asemenea, autoritățile locale întocmesc o listă de firme care vor beneficia de ajutorul Băncii Centrale a Chinei (PBOC).

Luna aceasta, Banca Centrală a Chinei a anunțat deblocarea a 300 miliarde de yuani (43 miliarde de dolari) pentru a ajuta companiile afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite neperformante
dolari