Scăderi abrupte pe Wall Street, pe fondul temerilor privind impactul inflației asupra economiei și veniturilor companiilor

Scăderi abrupte pe Wall Street, pe fondul temerilor privind impactul inflației asupra economiei și veniturilor companiilor

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mai 2022

Acțiunile americane scad abrupt în tranzacțiile de miercuri, în contextul în care investitorii analizează impactul creșterii costurilor cu combustibilul și salariile asupra veniturilor companiilor și perspectivele majorării în continuare a dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 21:00 (ora României), indicele Dow Jones se deprecia cu 3,35%, S&P 500 cobora cu 3,81%, iar Nasdaq Composite consemna un declin de 4,55%.

Toate cele 11 sectoare principale din indicele S&P 500 erau “pe roșu”, acțiunile companiilor din industria bunurilor de consum conducând scăderile.

TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro CITEȘTE ȘI TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro

Acțiunile Target Corporation, printre cele mai mari lanțuri de magazine din SUA, s-au prăbușit cu 26%, după ce retailerul a raportat un câștig trimestrial sub așteptările analiștilor, pe fondul creșterii costurilor vânzărilor.

"Ratarea Target, alături de ratările de la Walmart și Amazon, cu siguranță spun ceva investitorilor despre presiunea asupra marjelor de profit. Cred că există îngrijorări semnificative legate de faptul că inflația mai mare, costurile mai mari, încep să erodeze potențialul de câștig la nivel corporativ”, a comentat Rob Haworth, analist la U.S. Bank Wealth Management, pentru MarketWatch.

Investitorii analizează, de asemenea, declarațiile președintelui Fed, Jerome Powell, care a vorbit, marți, despre posibilitatea ca americanii să simtă “durerea” înăspririi politicii monetare, în contextul în care banca centrală majorează dobânzile de referință în lupta cu inflația ridicată.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis tranzacțiile cu un recul de 1,14%, cu scăderi apropiate pe toate bursele majore:-1,07% pentru referința FTSE 100 de la Londra, -1,26% pentru DAX de la Frankfurt și -1,20% pentru CAC 40 de la Paris.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni wall street
actiuni americane
inflatie
venituri companii
scaderi actiuni