Scăderi puternice pe burse, de la maxime record

Scăderi puternice pe burse, de la maxime record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2021

Acțiunile europene sunt, la începutul ședinței de tranzacționare de marți, în declin puternic, după ce au început săptămâna la noi maxime record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu 1,92%. Declinul vizează toate sectoarele și, potrivit Reuters, circa 94% dintre companiile incluse în Stoxx Europe 600 sunt în teritoriu roșu.

Dow Jones urcă, în premieră, peste pragul de 35.000 puncte CITEȘTE ȘI Dow Jones urcă, în premieră, peste pragul de 35.000 puncte

Investitorii își închid pozițiile pentru a încase profiturile realizate pe fondul noilor maxime record. Totodată, temerile legate de inflație reintră în atenția jucătorilor din piețe, după datele privind evoluția prețurilor în SUA. După ce datele dezamăgitoare publicate vineri de Departamentul Muncii au creat speranțe legate de menținerea politicii monetare laxe în SUA, datele privind inflația reaprind  îngrijorări legate de o posibilă înăsprire monetară.

Acțiunile din domeniul tehnologiei au printre cele mai severe scăderi în prima parte a tranzacțiilor de pe bursele europene, pierzând peste 2% și atingând cel mai redus nivel din luna martie.

Indicele FTSE 100, de la Londra, scade cu circa 2,3%, DAX (Franfurt) coboară cu 2,1%, în timp ce, la Paris, declinul este de aproximativ 1,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
politica monetara
inflatie