Scăderile revin pe bursele europene, după 3 ședințe de recuperare

Scăderile revin pe bursele europene, după 3 ședințe de recuperare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2021

Acțiunile europene au revenit pe scădere, după 3 ședințe de recuperare, în contextul în care o nouă creștere a randamentelor la titlurile americane de stat trage în jos apetitul la risc al investitorilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Evoluția este în linie cu cea a burselor asiatice. Indicii Hang Seng de la Hong Kong și Nikkei de la Tokyo au închis tranzacțiile de joi cu scăderi de peste 2%.

Indicele paneuropean Stoxx 600 cobora cu peste 0,9% în jurul orei 12:30 (ora României). Majoritatea sectoarelor sunt în declin, materiile prime având printre cele mai abrupte scăderi, de 3,9%. 

Aplicația de plăți a unicornului Elrond, startup-ul românesc al momentului, va procesa tranzacții cu bitcoin, rivalizând cu PayPal și Revolut. Compania pregătește și carduri CITEȘTE ȘI Aplicația de plăți a unicornului Elrond, startup-ul românesc al momentului, va procesa tranzacții cu bitcoin, rivalizând cu PayPal și Revolut. Compania pregătește și carduri

DAX (Frankfurt) scade cu 0,64%, CAC 40 (Paris) pierde 0,54%, iar FTSE 100 (Londra) coboară cu 1,13%.

Acțiunile din sectorul tehnologiei, motorul revenirii pe burse de la minimele din pandemiei, scad cu circa 2%. Titlurile companiilor din tehnologie au fost, în ultimul timp. ținta unot vânzări masive în SUA, fiind considerate supraevaluate. Valul de vânzăril din SUA a ajuns și în Europa, acțiunile din tehnologie fiind sub presiune în ultimele săptămâni.

Randamentul titlurilor americane de Trezorerie pe 10 ani  a urcat, joi, peste 1,47%, după ce, în ultimele zile, se retrăsese la 1,4%. Săptămâna trecută, rata dobânzii la aceste titluri de referință a trecut de 1,6%, atingând maximul ultimului an. Investitorii anticipează creșterea inflației, pe fondul adoptării unor noi măsuri de stimulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
titluri stat
randamente sua
dobanzi titluri de stat