Șefii HSBC din Londra au rămas fără birouri

Șefii HSBC din Londra au rămas fără birouri
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Șefii HSBC de la sediul central din Londra vor fi obligați să își împartă birourile în sistem de „hot desk” – primul venit, primul servit – după ce CEO-ul instituției financiare a decis să elimine un întreg etaj de birouri private destinate șefilor și să îl transforme într-o zonă de office sharing, conform Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Gigantul bancar HSBC Holdings PLC a indicat în toamnă că va accelera planurile de restructurare și își va reduce costurile mai mult decât planificase inițial, după ce profitul trimestrial a scăzut cu 35%, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Cea mai mare bancă din Europa a redus provizioanele pentru creditele neperformante, în urma așteptatei îmbunătățiri a perspectivelor economice pe principalele sale piețe.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

HSBC a pus deoparte între 8 și 13 miliarde de dolari pentru creditele neperformante, estimând că din ce în ce mai multe persoane fizice și juridice nu-și vor putea achita împrumuturile, din cauza pandemiei.

HSBC are sediul în Londra, dar o mare parte a afacerilor este în Asia, inclusiv Hong Kong. Banca va continua planul de reducere a numărului total de angajați de la 235.000 la aproximativ 200.000 în următorii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
restructurare