Societe Generale face planuri pentru desființarea a mii de locuri de muncă la divizia de investiții

Societe Generale face planuri pentru desființarea a mii de locuri de muncă la divizia de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2019

Societe Generale face planuri pentru desființarea a mii de locuri de muncă la divizia de soluții bancare și de investiții (GBIS), care are peste 20.000 de angajați, în vederea compensării costurilor mari provocate de reglementările mai stricte, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca ar putea renunța la sute sau chiar mii de locuri de muncă la divizia GBIS, inclusiv la funcții de suport din departamentele financiar și de resurse umane, a spus una dintre persoane, scrie News.ro.

Conducerea analizează încă unde vor fi făcute restructurări.

VIDEO Disney, Nestle și Dr. Oetker renunță să se mai promoveze pe YouTube, acuzații că platforma ar facilita activitățile unei rețele de pedofilie CITEȘTE ȘI VIDEO Disney, Nestle și Dr. Oetker renunță să se mai promoveze pe YouTube, acuzații că platforma ar facilita activitățile unei rețele de pedofilie

Societe Generale a refuzat să comenteze.

Unul dintre cele mai mare sindicate franceze de la Societe Generale a anunțat pe 8 februarie că banca se pregătește pentru reduceri importante ale locurilor de muncă la divizia de tranzacții.

Directorul general al SocGen, Frederic Oudea, a declarat că este prematur să comenteze deciziile referitoare la forța de muncă.

Banca cu sediul central în Paris intenționează să reducă cheltuielile cu 500 de milioane de euro și evaluează activitățile mai puțin profitabile ale activităților de investiții, după un trimestru patru dificil.

SocGen a anunțat la începutul acestei luni că restructurarea se va concentra pe unele operațiuni cu instrumente financiare cu venituri fixe și valutare.

Banca s-a opus până acum tendinței din Franța de restructurare a operațiunilor de tranzacții și cercetare. Cu toate acestea, SocGen analizează opțiuni pentru înființarea unei companii mixte, a spus persoana.

Găsirea unui partener pentru divizia de brokeraj ar putea dura săptămâni sau luni, iar soluția de bază va fi păstrarea acesteia în cadrul grupului.

Restructurările au loc în condițiile în care o directivă a Uniunii Europene obligă companiile de brokeraj să taxeze separat clienții pentru serviciile de cercetări și cele de tranzacții, ceea ce presează firmele mai mici să se consolideze.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
gbis
locuri de munca