Societe Generale, proprietarul BRD, și Natixis renunță la plata dividendelor pentru 2019

Societe Generale, proprietarul BRD, și Natixis renunță la plata dividendelor pentru 2019

Foto Dreamstime

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2020

Grupurile bancare franceze Societe Generale, proprietarul BRD, și Natixis se alătură rivalelor europene care au anunțat că intenționează să renunțe la plata dividendelor pentru 2019, pentru a-și majora rezervele de capital, așa cum au cerut autoritățile de reglementare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anterior, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a recomandat creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor și răscumpărările de acțiuni cel puțin până în octombrie și să-și folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie, 

Board-ul SocGen, a treia bancă din Franța, a decis marți să anuleze distribuirea dividendelor pentru anul financiar 2019 și să renunțe la țintele financiare pentru 2020, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată

În prezent, banca analizează potențialele scenarii în urma crizei și impactul lor asupra rezultatelor financiare, precum și "potențiale măsuri corective".

De asemenea, SocGen a căutat să dea asigurări investitorilor, informând că bilanțul său este solid și își menține angajamentul de a îmbunătăți profitabilitatea.

În semestrul doi din acest an Board-ul SocGen va propune recomandări în privința dividendelor, existând posibilitatea plății unor dividende interimare pentru rezultatele din 2020 sau un dividend excepțional sub forma distribuirii rezervelor.

Și banca franceză de investiții Natixis a decis să renunțe la plata dividendelor pentru 2019 și a informat că Board-ul său va reconsidera decizia după 1 octombrie.

De asemenea, ING a suspendat plata dividendelor, acțiunile băncilor căzând pe bursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende
societe generale
natixis