Toshiba ar putea reevalua în scădere activele nucleare cu 6 miliarde dolari; acțiunile scad cu 15%

Toshiba ar putea reevalua în scădere activele nucleare cu 6 miliarde dolari; acțiunile scad cu 15%
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2017

Criza financiară cu care se confruntă Toshiba s-a acutizat joi, presa relatând că aceasta va reevalua activele diviziei nucleare americane cu 6 miliarde de dolari, peste așteptări, informație care a dus la scăderea cotației acțiunilor cu 15%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Informația provoacă dubii dacă măsurile preconizate de conglomeratul industrial japonez pentru comsolidarea situației financiare, inclusiv vânzarea diviziei de cipuri, vor fi suficiente, scrie News.ro.

Toshiba a abordat totodată pentru asistență banca Development Bank of Japan (DBJ), care este susținută de guvern, a declarat o sursă apropiată situației.

Alte surse au spus că directori ai Toshiba vor discuta cu reprezentanții principalelor bănci care care colaborează, cel mai devreme joi, pentru a discuta despre un posibil sprijin.

Președintele Sumitomo Mitsui Banking, una dintre aceste bănci, a informat că va susține cât mai mult posibil Toshiba.

LISTA persoanelor care ar scăpa de închisoare dacă ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt aprobate CITEȘTE ȘI LISTA persoanelor care ar scăpa de închisoare dacă ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt aprobate

Reprezentanții DBJ și ai Mizuho Bank nu au fost disponibili pentru comentarii, iar cei ai Sumitomo Mitsui Trust Bank au refuzat să comenteze.

În 2015, Toshiba a fost afectată de un scandal legat de descoperirea unor nereguli în contabilitate, dar la sfârșitul anului trecut a ieșit la iveală că trebuie să reevalueze semnificativ în scădere activele unui constructor american de centrale nucleare cumpărat recent.

Surse apropiate situației au anunțat anterior că activele diviziei respective trebuie reevaluate în sens negativ cu peste 4,4 miliarde de dolari.

Reprezentanții Toshiba au refuzat să comenteze.

Acțiunile Toshiba au scăzut joi cu până la 26%, dar au recuperat o parte din pierderi, încheind tranzacțiile în declin cu 15%, ceea ce i-a conferit o capitalizare de piață de 11 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
active nucleare
actiuni