Trebuie să ne așteptăm la reduceri de personal în băncile europene, spune președintele Federației Bancare Europene

Trebuie să ne așteptăm la reduceri de personal în băncile europene, spune președintele Federației Bancare Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2019

Transformările care au loc în sectorul bancar "vor duce la eliminarea unor locuri de muncă", a declarat miercuri Jean-Pierre Mustier, președintele Federației Bancare Europene și directorul grupului bancar italian UniCredit, care a desființat deja 14.000 de posturi în ultimii trei ani, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

CEL.ro: eMAG - amendată de ANAF. eMag - este doar un avertisment, contestat în instanță CITEȘTE ȘI CEL.ro: eMAG - amendată de ANAF. eMag - este doar un avertisment, contestat în instanță

Întrebat despre o eventuală eliminare a unui număr suplimentar de 10.000 de locuri de muncă în cadrul propriului grup, o posibilitate evocată în ultimele luni de presă, directorul celui mai mare grup bancar italian a refuzat să comenteze ceea ce a calificat drept "zvonuri", scrie Agerpres.

"Vor avea loc transformări în băncile europene care vor duce la o modificare a ofertei către consumator, o modificare a metodei de lucru, care vor duce la eliminarea de locuri de muncă, este foarte clar", a declarat Jean-Pierre Mustier într-un interviu pentru BFM Business.

Cu privire la restructurări, președintele Federației Bancare Europene a precizat că, la nivelul Federației, nu a fost făcută nicio evaluare cu privire numărul de posturi ce ar urma să fie eliminate. "Fiecare bancă trebuie să analizeze cum va evolua, care sunt planurile sale, însă trebuie să ne așteptăm la reduceri de posturi", a repetat Mustier.

Cu toate acestea, directorul UniCredit a apreciat că "structura pe grupe de vârste în rândul băncilor permite realizarea, într-o manieră responsabilă socială, a restructurărilor", subliniind faptul că în cadrul grupului pe care îl conduce a putut elimina 14.000 de locuri de muncă "fără nicio zi de grevă și cu sprijinul total al sindicatelor".

Aceste declarații ale președintelui Federației Bancare Europene vin într-un context în care, de la începutul anului și până în prezent, aproximativ 10 bănci europene au eliminat peste 44.000 de locuri de muncă. Iar această cifră nu este una definitivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
jean-pierre mustier
unicredit