Tribunalul București a decis înghețarea cursului pentru un credit în CHF dat de Banca Românească, precum și denominarea

Tribunalul București a decis înghețarea cursului pentru un credit în CHF dat de Banca Românească, precum și denominarea
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2016

Tribunalul București a dispus înghețarea cursului de schimb într-un contract de credit în franci elvețieni acordat de Banca Românească la valoarea de la momentul semnării contractului, de 2,1342 lei/CHF, dar și denominarea plăților în moneda națională, decizia fiind definitivă și executorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În procesul dintre Banca Românească și familia Leon și Dorinela Frumusache, instanța a decis pe 24 iunie caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, pe care le-a declarat nule, scrie News.ro.

“Dispune stabilizarea(înghețarea) cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăților în temeiul contractului sus menționat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv la valoarea 2,1342 lei/CHF, curs ce urmează să fie stabilit pe toată perioada derulării contractului. Dispune denominarea, în moneda națională, a plăților” se arată în soluția tribunalului.

Avocatul Adrian Cuculis apreciază că decizia instanței este o premieră, întrucât a dispus și denominarea creditului.

“Denominarea era respinsă, de regulă, rămânea doar înghețarea cursului”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis.

viewscnt
Afla mai multe despre
chf
banca romaneasca