UiPath a raportat venituri în creștere și o pierdere în scădere. Acțiunile cresc

UiPath a raportat venituri în creștere și o pierdere în scădere. Acțiunile cresc

Daniel Dines

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 dec 2022

UiPath a raportat venituri de 262,7 milioane de dolari în al treilea trimestru (august-octombrie), în creștere cu 19% față de perioada similară a anului trecut, când s-au situat la 220,8 milioane dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile cresc cu aproape 8% after hours, după publicarea rezultatelor.

Pierderea netă a companiei s-a redus la 57,7 milioane de dolari. Spre comparație, compania a raportat o pierdere de 120 milioane de dolari în trimestru al doilea și de circa 122,8 de milioane de dolari în urmă cu un an.

VIDEO Într-un discurs la Washington, președintele Fed indică ce poate face banca centrală americană. Wall Street - la maximele ultimelor peste 2 luni CITEȘTE ȘI VIDEO Într-un discurs la Washington, președintele Fed indică ce poate face banca centrală americană. Wall Street - la maximele ultimelor peste 2 luni

Pe acțiune, compania a avut o pierdere de 10 de cenți, față de 23 de cenți cu un an în urmă. 

Potrivit Zacks Investment Research, care calculează media tuturor estimărilor din piață, analiștii anticipau venituri de 248,1 milioane dolari.

Pentru trimestrul al patrulea, UiPath estimează venituri de 277-279 milioane dolari.

În noiembrie, UiPath a anunțat “noi acțiuni de restructurare”, prin care vizează reducerea forței de muncă globală cu aproximativ 6% până în februarie 2024, de la 4.025 de persoane în prezent.

Măsurile sunt în plus față de cele anunțate în iunie, când UiPath a declarat că intenționează să renunțe la aproximativ 5% din forța de muncă, formată la acel moment din 4.200 de persoane.

Fondată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă, UiPath devenea, în 2018, primul unicorn românesc. Compania are în prezent sediul în SUA și dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines