Un ATM care distribuie monede din aur, inaugurat în India

Un ATM care distribuie monede din aur, inaugurat în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Primul ATM care distribuie monede de aur din India, o țară în care aurul este adeseori considerat o investiție sigură și preferată, a fost inaugurat în orașul Hyderabad, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''ATM-ul cu aur'' a fost creat de compania GoldSikka și distribuie monede din aur cu o greutate cuprinsă între 0,5 și 100 de grame, scrie Agerpres.

Rareș Bogdan, ieșire nervoasă după votul Schengen: Toate companiile de stat românești să-și mute conturile de la băncile austriece la alte bănci CITEȘTE ȘI Rareș Bogdan, ieșire nervoasă după votul Schengen: Toate companiile de stat românești să-și mute conturile de la băncile austriece la alte bănci

Moneda de 100 de grame valorează circa 7.000 de dolari, iar din acest motiv necesitatea de a ascunde pin-ul față de ceilalți utilizatori care stau la coadă este și mai stringentă în cazul acestui ATM.

''În loc să meargă la expoziții de bijuterii, clienții pot veni direct aici și pot obține monedele de aici'', a precizat vicepreședintele GoldSikka, Pratap, care s-a identificat doar prin prenumele său.

India ocupă locul al doilea în lume la consumul de aur. Două treimi din cererea de aur din India provine din zonele rurale, unde bijuteriile reprezintă un semn tradițional al bogăției.

ATM-ul cu aur, care a devenit funcțional sâmbătă, poate stoca până la cinci kilograme de aur.

Într-una din serile recente, mai mulți clienți au stat la coadă pentru a cumpăra monede din aur, introducând cardul în dispozitiv și alegând apoi greutatea dorită.

''Întreaga tranzacție durează mai puțin de un minut. Pentru cei care doresc să facă o investiție, cred că aceasta este cea mai bună metodă de a cumpăra aur'', a spus un client.

viewscnt
Afla mai multe despre
atm
monede aur