UniCredit testează piața pentru o posibilă vânzare a diviziei de leasing

UniCredit testează piața pentru o posibilă vânzare a diviziei de leasing
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Al doilea grup bancar italian, UniCredit SpA, a invitat investitorii să-și exprime interesul pentru afacerea sa de leasing, pentru a evalua interesul pieței pentru această divizie, în vederea unei potențiale vânzări, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una dintre surse a explicat că UniCredit are ca obiectiv să analizeze evaluările investitorilor privind divizia de leasing și portofoliul său de active, dar nu a luat încă o decizie privind vânzarea, iar tranzacția ar putea să nu aibă loc, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Un reprezentant al UniCredit nu a dorit să comenteze informația.

Pe baza datelor Asociației bancare Assilea, UniCredit Leasing era anul trecut pe locul șase în Italia, cu 3.833 de noi contracte, semnate pentru 801,7 milioane de euro.

Cea mai mare companie de leasing din Italia în cea ce privește contractele în derulare, conform Assilea, UniCredit Leasing are o cotă de piață de aproximativ 7%.

Divizia, care se bazează pe subsidiarele grupului bancar pentru a-și distribui produsele, are în registrele sale credite de aproximativ 10 miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro sunt neperformante.

Și în trecut UniCredit a analizat posibila vânzare a diviziei de leasing, care a raportat un profit de aproximativ 20 milioane de euro în primul semestru din 2021.

Analiștii estimează că între 800 și 900 milioane de euro din capitalul UniCredit ar putea fi alocat diviziei de leasing, calculând o rentabilitate a capitalului propriu (ROE) de aproximativ 5% pentru afacerea de leasing.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

UniCredit lucrează la un nou plan de afaceri, așteptat în noiembrie, sub conducerea noului director general Andrea Orcel.

UniCredit Leasing Corporation IFN SA face parte din grupul financiar UniCredit Romania, alături de UniCredit Bank și UniCredit Consumer Financing. UniCredit Leasing Corporation IFN SA și UniCredit Leasing Fleet Management SRL furnizează produse de leasing financiar și produse de leasing operațional. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
leasing