Vienna Insurance Group a înregistrat în primele nouă luni o creștere a primelor brute subscrise cu 30% în România

Vienna Insurance Group a înregistrat în primele nouă luni o creștere a primelor brute subscrise cu 30% în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2016

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), care deține trei companii românești importante, a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o creștere a primelor brute subscrise cu 30,3% în România, până la 391,8 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate, marți, de către grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ, în primele trei trimestre din 2015, în România VIG a înregistrat prime brute subscrise, indicatorul cheie al afacerilor din asigurări, de 300,6 milioane euro, scrie News.ro.

Grupul a raportat în România un profit înainte de impozitare pe primele nouă luni ale acestui an de 6,4 milioane euro, în creștere cu aproape 17% față de perioada similară a anului trecut.

La nivel de grup, profitul VIG înainte de impozitare a crescut cu peste 88%, la 301,3 milioane euro, la sfârșitul primelor trei trimestre ale anului. Piețele din Europa Centrală și de Est au contribuit cu aproximativ 65% la profituri, arată raportul.

Potrivit acestuia, aproape toate segmentele regionale au adus contribuții pozitive la profituri.

Valoarea totală a primelor brute subscrise de VIG au crescut ușor în perioada analizată, cu 0,7%, până la 6,96 miliarde euro.

ASF: La Euroins și City, așteptăm evaluarea finală. Speranța moare ultima CITEȘTE ȘI ASF: La Euroins și City, așteptăm evaluarea finală. Speranța moare ultima

Vienna Insurance Group deține în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață. La începutul lunii august, VIG a semnat un acord de preluare a AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viață.

Principalii competitori ai VIG pe piața românească sunt grupul german Allianz (care controlează Allianz-Țiriac), compania italiană Generali și cea franceză Groupama.

Profitul înainte de impozitare al grupului a fost în 2015 de 5,6 milioane euro pe piața românească, în scădere față de nivelul din 2014, de 6,1 milioane euro. Pentru VIG, 2015 a fost al doilea an la rând de profit în România, după ce în 2013 a înregistrat pierderi de aproape 99 de milioane de euro.

Grupul austriac este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața asigurărilor din Europa de Est, cu afaceri în Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și în state din fosta Iugoslavie și din fosta URSS.

În 2015, companiile controlate de VIG erau lideri de piață în cinci state: Austria, Cehia, Slovacia, România și Macedonia. Pentru Vienna Insurance Group, România esta a patra piață din punctul de vedere al volumului afacerilor, după Austria, Cehia și Slovacia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group
prime brute subscrise