VIG a înregistrat în primul semestru o scădere a subscrierilor cu 3,1% în România, la 258,5 milioane euro

VIG a înregistrat în primul semestru o scădere a subscrierilor cu 3,1% în România, la 258,5 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2017

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieței românești de asigurări, a înregistrat în primul semestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în România cu 3,1% față de aceeași perioadă din 2016, până la 258,5 milioane euro, dar și-a majorat profitul cu 63%, potrivit rezultatelor financiare publicate marți de grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vienna Insurance Group deține în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață. Anul trecut, VIG a preluat și AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viață.

Evoluția din primul semestru vine după o creștere solidă subscrierilor VIG din România în 2016, cu 24,4% față de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, și după o scădere a primelor brute subscrise în România în primul trimestru cu 7,5% față de aceeași perioadă din 2016, scrie News.ro.

Ludwik Sobolewski rămâne șef al Bursei de Valori București, deși i-a expirat contractul de mandat CITEȘTE ȘI Ludwik Sobolewski rămâne șef al Bursei de Valori București, deși i-a expirat contractul de mandat

În raportul din primul trimestru, grupul austriac a justificat scăderea afacerilor din România prin plafonarea instituită de guvern pentru tarifele RCA, care a avut un impact negativ asupra evoluției primelor.

Guvernul a plafonat, printr-o Ordonanță de Urgență, prețurile RCA în perioada 18 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, la presiunea patronatelor din transportul rutier.

De asemenea, VIG a obținut pe piața românească, în primul semestru, un profit înainte de impozitare de 5,8 milioane euro, în creștere cu 62,9% față de prima jumătate a anului trecut.

În 2016, grupul austriac a înregistrat în România un profit înainte de taxe de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015.

Pentru VIG, piața din România - pe care este lider detașat - este a cincea ca importanță pe care activează, după Austria, Cehia, Slovacia și Polonia, unde afacerile depășesc semnificativ nivelul de pe piața românească.

La nivelul întregului grup, VIG a subscris prime de 4,97 miliarde euro în primele șase luni, în creștere cu circa 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul înainte de impozitare al întregului grup austriac a fost de 220,5 milioane euro, în creștere cu 10% față de primul semestru al anului trecut.

”Creșterea profitului s-a datorat în principal îmbunătățirii ratei combinate și a rezultatului financiar. Creșteri semnificative ale profitului s-au înregistrat în special în România (+62,9%) și Polonia (+58,4%)”, arată raportul grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig