Wall Street a închis în creștere după publicarea minutei de la ultima ședință a Fed

Wall Street a închis în creștere după publicarea minutei de la ultima ședință a Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iul 2022
Wall Street a încheiat în creștere miercuri, investitorii analizând minuta ultimei ședințe a Rezervei Federale a SUA (Fed), care a oferit noi indicii privind politica băncii centrale în lupta împotriva inflației.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a închis în urcare cu 0,36%, Dow Jones a crescut cu 0,23%, iar Nasdaq Composite, cu 0,35%.
Prețul petrolului coboară la cel mai redus nivel din aprilie CITEȘTE ȘI Prețul petrolului coboară la cel mai redus nivel din aprilie

După un val agresiv de vânzări în prima jumătate a anului, investitorii urmăresc îndeaproape acțiunile băncii centrale și încearcă să evalueze impactul majorărilor de dobândă asupra economiei.

Minuta ședinței de politică monetară din 14-15 iunie, publicată miercuri, a detaliat motivele pentru care Fed a decis să opereze cea mai mare creștere de dobândă din ultimii 28 de ani și a confirmat intenția băncii de a se concentra pe reducerea inflației.
 
Potrivit minutei, factorii de deciziei apreciază că o creștere de 50 sau 75 de puncte de bază ar fi probabil adecvată la ședința de politică monetară de la sfârșitul acestei luni.
 
Înainte de minutei, investitorii anticipau o nouă majorare a ratei cu 75 de puncte de bază la următoarea ședință din 26-27 iulie, astfel că cele mai recente date au temperat puțin îngrijorările legate de majorarea prea agresivă a dobânzilor.
 
Fed este îngrijorată că majorările ar putea avea un impact "mai mare decât cel anticipat" asupra creșterii economice.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed