Wall Street a închis în scădere, în urma informațiilor că președintele Biden ar dori majorarea taxei pe câștigurile de capital

Wall Street a închis în scădere, în urma informațiilor că președintele Biden ar dori majorarea taxei pe câștigurile de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacțiile de joi în scădere, în urma unformațiilor că președintele american Joe Biden vrea să propună taxe mult mai mari pe câștigurile de capital ale bogaților, transmite CNBC.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,94%, S&P 500 cu 0,92%, iar Nasdaq Composite cu 0,94%, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Bloomberg News a relatat joi după-amiază că Biden intenționează majorarea taxei pe capital până la 43,4% pentru americanii bogați. Propunerea ar crește taxa pe câștugurile de capital la 39,6% pentru cei care câștigă cel puțin 1 milion de dolari, față de 20% în prezent, potrivit unor surse apropiate situației, citate de Bbloomberg.

Reuters și New York Times au obținut ulterior informații similare.

”Propunerea lui Biden dublează efectiv rata impozitului pe câștigurile de capital pentru câștigătorii de venituri de 1 milion de dolari”, a spus Jack Ablin, fondator partener al Cresset Capital Management și CIO.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

”Aceasta este o creștere considerabilă a costurilor pentru investitorii pe termen lung. Trebuie să vă așteptați la vânzări în acest an, dacă investitorii consideră că propunerea are șansa de a deveni lege anul viitor”. 

Cele mai mari scăderi au fost consemnate de acțiunile companiilor cu ritm rapid de dezvoltare, cum ar fi Tesla și Amazon, pentru că ar putea fi supuse presiunii de vânzare din cauza impozitelor mai mari asupra câștigurilor de capital.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

”Piețele sunt foarte concentrate pe un număr mic de companii aflate în creștere”, a declarat Mark Yusko, CEO al Morgan Creek Capital Management.

”Aceste acțiuni au condus majoritatea câștigurilor în ultimii ani și mulți investitori au câștiguri semnificative la prețurile actuale. Teama de un impozit mai mare pe câștigurile de capital ar putea motiva vânzarea acestor acțiuni și ar putea declanșa o corecție a pieței, astfel încât unii investitori vor încerca să facă față acelei mișcări potențiale prin prin vânzare în lipsă.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
biden