Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de amploare, cu operațiuni și în România, pregătește vânzarea activelor. Administrator: Există un interes puternic printre investitori

Wirecard, aflată în centrul unui scandal contabil de amploare, cu operațiuni și în România, pregătește vânzarea activelor. Administrator: Există un interes puternic printre investitori
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iul 2020

Procesatorul german de plăți Wirecard, cu operațiuni și în România și aflat în centrul unui scandal contabil de amploare, va lansa procedurile pentru vânzarea activelor individuale, după ce mai mulți investitori și-au exprimat interesul în vederea preluării afacerilor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Am fost contactați de un număr mare de investitori din întreaga lume, care s-au arătat interesați să cumpere fie afacerile de bază, fie unitățile independente”, a declarat administratorul desemnat al Wirecard, Michael Jaffe, citat de Reuters.

Acesta a precizat că Wirecard va mandata în curând băncile în vederea vânzării unor părți din companie.

Investitorii instituționali nu apar nici pe bursa românească, nici măcar în momentul în care erau așteptați. „E foarte greu să destupi piața în momentul de față”, spune un broker CITEȘTE ȘI Investitorii instituționali nu apar nici pe bursa românească, nici măcar în momentul în care erau așteptați. „E foarte greu să destupi piața în momentul de față”, spune un broker

Compania germană a solicitat intrarea în insolvență săptămâna trecută, după ce a dezvăluit o gaură contabilă de aproape 2 miliarde de euro, cel mai probabil rezultatul unei fraude internaționale. Wirecard avea datorii de circa 4 miliarde de dolari la momentul solicitării.

Pentru a recupera o parte din bani, compania a scos deja la vânzare subsidiara din SUA, achiziționată în 2016.

“Obiectivul prioritar în cadrul procedurii provizorii de insolvență este să stabilizăm operațiunile subsidiarelor”, a declarat Jaffe, care a adăugat că Wirecard Bank nu face obiectul solicitării de insolvență la acest moment, activitatea diviziei continuând să se desfășoare normal.

Cu toate acestea, insolvența nu poate fi exclusă în cazul unităților individuale, a precizat administratorul Wirecard.

Acțiunile Wirecard s-au apreciat cu 76% marți, după un avans de 155% în sesiunea precedentă, inclusiv pe fondul speculațiilor din media privind o eventuală achiziție a unor active de către grupul francez Worldline.

Prețul acțiunilor era neschimbat miercuri dimineață, în condițiile în care operatorul bursei de la Frankfurt a anunțat că  se confruntă cu dificultăți tehnice, toate tranzacțiile de pe platforma electronică Xestra fiind afectate.

Procurorii germani au efectuat percheziții la birourile Wirecard din Germania și la două birouri din Austria miercuri, în dosarul privind dispariția celor 2 miliarde de euro, care a dus la arestarea fostului CEO Markus Braun.

Fondată în 1999, Wirecard a devenit în scurt timp unul dintre jucătorii majori pe piața globală a serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.

Compania germană a intrat pe piața locală în 2016, după ce a cumpărat Provus Group, cel mai mare centru de procesare plăți din România, în schimbul a 32 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
scandal contabil
vanzare active
frauda contabila
plati electronice