Fintech-ul românesc Finqware atrage 500.000 euro

Fintech-ul românesc Finqware atrage 500.000 euro

Cosmin Cosma, CEO și cofondator Finqware

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 ian 2021

Fintech-ul românesc Finqware, specializat în dezvoltarea de infrastructură de tip open banking, a atras o investiție de 500.000 euro într-o nouă rundă de finanțare condusă de Elevator Ventures, divizia de venture capital a Raiffeisen Bank International (RBI).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Alături de Elevator Ventures, la runda de finanțare de tip Seed au mai participat investitori existenți, printre care fondul de investiții GapMinder.

În 2019, GapMinder a investit 180.000 de euro în startup-ul românesc.

VIDEO Cosmin Cosma, fondator FINQware, la Profit TV: Cum lansezi și crești un startup fintech în România CITEȘTE ȘI VIDEO Cosmin Cosma, fondator FINQware, la Profit TV: Cum lansezi și crești un startup fintech în România

Finqware va utiliza noile fonduri pentru finanțarea planurilor de expansiune în Europa Centrală și de Est și dezvoltarea produselor.

Lansat în 2018, Finqware îi are printre fondatori pe Cosmin Cosma, fost bancher la Garanti Bank și Volksbank, printre altele, și pe Dănuț Covalciuc, fost Director Operațiuni al Libra Internet Bank.

Startup-ul românesc se concentrează pe dezvoltarea FinqOne API, un model de midleware bazat în cloud, care creeză o punte între companii și furnizorii de servicii financiare.

Compania își propune să devină principalul furnizor de servicii de agregare financiară pentru băncile, companiile și fintech-urile din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
finwqare
finantare
investitie
elevator ventures
raiffeisen bank international
rbi
runda finantare
finantare seed
gapminder