Fondul de investiții ROCA semnează o nouă achiziție surpriză: intră în aplicația Yellow.Menu, lansată de fondatorul Star Taxi și Mondo Taxi împreună cu dezvoltatorul World Class

Fondul de investiții ROCA semnează o nouă achiziție surpriză: intră în aplicația Yellow.Menu, lansată de fondatorul Star Taxi și Mondo Taxi împreună cu dezvoltatorul World Class
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 nov 2019

Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR Group împreună cu Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad, pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a cumpărat acțiuni la compania care operează aplicația de livrare mâncare Yellow.Menu. Aplicația, gândită pentru nișa de catering premium, a fost lansată în urmă cu patru ani de Florin Stoian, fondatorul Star Taxi și Mondo Taxi, împreună cu Iulian-Dumitru Velenza. Acesta din urmă a fost implicat anterior în afacerea World Class, rețeaua de health&fitness pe care o controla împreună cu firma suedeză World Class Seagull International și pe care a vândut-o în 2014 fondului de investiții cu capital privat Resource Partners.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

ROCA a preluat 30% din acțiunile companiei care operează aplicația Yellow.Menu, vărsând în contul firmei aproape 120.000 de euro. Platforma susține însă că investiția ar fi de 300.000 euro.

Aplicația Yellow.Menu a fost gândită ca un produs de livrare de mâncare destinat segmentului mediu și premium, cu un program de funcționare limitat, având ca țintă principală corporatiștii și pentru care meniul să fie pregătit de diferiți chefi. Compania a funcționat însă permanent pe pierderi, cu un minus de 428.616 lei în 2017, redus anul trecut la - 192.017 lei, afacerile staționând în ultimii doi ani la 2,7 milioane lei.

Este o nouă mutare a ROCA după ce recent a devenit acționar la traderul de cereale RDF Arad și la Sinteza Oradea, una dintre cele mai vechi companii cu profil chimic din România.

Surpriză: Canadienii de la Euro Sun au găsit cupru și aur în România, într-o zonă unde a căutat și Frank Timiș CITEȘTE ȘI Surpriză: Canadienii de la Euro Sun au găsit cupru și aur în România, într-o zonă unde a căutat și Frank Timiș

În luna septembrie, ROCA a preluat operatorul portuar Romcargo Maritim, companie care gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din Romania, incluzând Dacia, Renault, Ford si Mitsubishi, operând cel mai mare terminal Ro-Ro din portul Constanța.

De asemenea, ROCA a mai preluat acțiuni la Frigotehnica, Electroplast, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.

ROCA intenționează să se listeze la bursă, dar după listarea unor companii din portofoliu, a anunțat anterior Rudi Vizental, CEO ROCA. 

Recent, Profit.ro a anunțat că CITR, jucător pe piața de insolvențe, lansează o nouă firmă după platforma de investiții și management ROCA. Noua firmă a fost denumită ROCA X Start-Up. Firma este fondată de CIT Resources și CIT Restructuring, parte a grupului CITR, și a semnat deja 5 contracte.

În prezent, acționariatul ROCA include nume precum Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
rdf arad
cerale
roca