FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Compania de curierat Cargus, al doilea mare jucător pe piața românească de curierat, preluat în 2019 de fondul privat de investiții Mid Europa Partners, va plasa 300 de lockere în București, ca prim pas al strategiei sale de a investi în soluția de livrare de proximitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lockerele vor fi amplasate în rețele de retail, benzinării și, de asemenea, în zone rezidențiale dense, dar ușor accesibile.

Undă verde - Fondul lui Jiri Smejc, unul dintre cei mai mari investitori în jocuri de noroc, CEO al cumpărătorului PRO TV, preia controlul asupra rețelelor Club King și Get\'s Bet ale familiei Ghețu, după modelul aplicat în Croația CITEȘTE ȘI Undă verde - Fondul lui Jiri Smejc, unul dintre cei mai mari investitori în jocuri de noroc, CEO al cumpărătorului PRO TV, preia controlul asupra rețelelor Club King și Get's Bet ale familiei Ghețu, după modelul aplicat în Croația

Lockerele vor reprezenta focusul Cargus în perioada următoare, concentrând o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro în următorii doi ani și jumătate. 

"Este obligatoriu să facem un pas înainte, să ne adaptăm la noua realitate și la cererea pieței și să furnizăm o soluție de livrare eficientă, accesibilă și sustenabilă. Lansarea rețelei de lockere Cargus reprezintă o decizie importantă în strategia noastră de dezvoltare. Următorii ani vor conduce la o schimbare de paradigmă pentru Cargus și, cred, pentru întreaga piață de curierat", susține Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

BERD și-a îmbunătățit semnificativ prognozele privind evoluția economiei românești în 2022 și în 2023 CITEȘTE ȘI BERD și-a îmbunătățit semnificativ prognozele privind evoluția economiei românești în 2022 și în 2023

La sfârșitul acestui an, Cargus va ajunge la aproximativ 3.000 de puncte SHIP & GO (de tip PUDO și lockere), acoperind astfel peste 700 de localități din România.

Volumul estimat de livrări pentru rețeaua SHIP & GO este de 40.000 de colete/zi, ceea ce reprezintă 20% din numărul total de colete livrate de Cargus.

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei

Compania numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresa, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO, unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

FOTO Cargus lansează propria rețea de lockere și va investi 40 de milioane de euro în extinderea ei


La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund.

viewscnt
Afla mai multe despre
cargus
lockere