Fuziune de 18,3 miliarde dolari pe piața aurului: Barrick Gold și Randgold își combină operațiunile

Fuziune de 18,3 miliarde dolari pe piața aurului: Barrick Gold și Randgold își combină operațiunile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 sep 2018

Barrick Gold, cea mai mare companie minieră din industria aurului, a ajuns la un acord de fuziune cu rivalul Randgold Resources, tranzacție care va crea un gigant cu o valoare de piață de peste 18 miliarde de dolari și un portofoliu format din 5 dintre primele 10 cele mai profitabile active aurifere din lume în funcție de costuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fuziunea dintre compania canadiană Barrick Gold și Randgold, cu sediul în Jersey, va fi realizată printr-un schimb de acțiuni.

În urma operațiunii, programată să se încheie în primul trimestru al anului viitor, Barrick va deține o participație de aproximativ 66,6% din grupul rezultat, iar Randgold - restul de 33,4%.

Britanicii de la Vast Resources preiau 29% dintr-un perimetru din “patrulaterul aurifer”, lângă Baia de Arieș și Roșia Montană CITEȘTE ȘI Britanicii de la Vast Resources preiau 29% dintr-un perimetru din “patrulaterul aurifer”, lângă Baia de Arieș și Roșia Montană

Acțiunile Barrick s-au apreciat cu circa 2% în urma anunțului, în timp ce titlurile Randgold au crescut cu 6,2%.

Noul grup Barrick Gold va avea o valoare de piață de 18,3 miliarde de dolari (24,1 miliarde de dolari incluzând datoriile) și va deține 5 dintre primele 10 cele mai însemnate active aurifere din lume în funcție de costuri: minele Cortez și Goldstrike din Nevada, SUA, Kibali (Congo), Loulo-Gounkoto (Mali) și Pueblo Viejo (Republica Dominicană).

Vânzările viitorului grup sunt estimate la 9,7 miliarde de dolari pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
barrick gold
randgold resources
fuziune
acord
preluare