Grupul educațional elvețian Winsedswiss se pregătește să deschidă în România încă 3 academii de management hotelier

Grupul educațional elvețian Winsedswiss se pregătește să deschidă în România încă 3 academii de management hotelier
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 8 mar 2021

Grupul educațional elvețian Winsedswiss, intrat în România în urmă cu un an, are în plan să deschidă, anul acesta, încă trei academii de management al ospitalității sub licența Ecole Heteliere Lausanne, în București, Brașov și Timișoara, în funcție de evoluția pandemiei, urmând ca anul viitor să se extindă în Cluj-Napoca și Sibiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul este condus de profesorul Ray F. Iunius, director de dezvoltare la Ecole hotelière de Lausanne, cea mai prestigioasă instituție de învățământ în domeniul ospitalității din lume, iar diplomele profesionale și universitare obținute de cursanții winsedswiss vor fi oferite cu licență, sub egida Ecole hotelière de Lausanne (EHL), Business School Lausanne și Luxury School of Paris.

„Anul acesta vom deschide cu siguranță în Brașov și București, posibil și în Timișoara. Trebuie să vedem cum merge treaba cu pandemia. Noi suntem pregătiți pentru cele trei orașe. Pentru  anul 2022, orașele vizate sunt Sibiu și Cluj-Napoca. Am venit să creăm un impact pozitiv, să ajutăm și sistemul de educație, și industria să crească. Mă bucur că am luat decizia corectă să ne bazăm pe o licență a celei mai bune universități, care este locul 1 în lume”, spune pentru Profit.ro Dr. Ray F. Iunius, director general winsedswiss education group și profesor la Universitatea din Lausanne (HEC).

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Luna următoare, grupul va deschide agenția de recrutare Winsedswiss Talent în România și va avea ca misiune principală găsirea de stagii și joburi pentru studenții academiei.

„Noi avem o integrare pe verticală, avem agenția noastră de recrutare și de plasare, pentru că principiul nostru nu este să producem <<diplomaci>>, ci să îi ajutăm în viață, să le găsim stagii și joburi. Nu este numai pentru studenții noștri. Agenția se va deschide luna viitoare și se numește Winsedswiss Talent. Încercăm să trecem peste această perioadă, cu pandemia, și să ne pregătim pentru când industria va reporni complet”, mai spune CEO-ul.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Anul trecut, grupul a deschis la Oradea prima academie de management hotelier (OHMA) sub licența Ecole Heteliere Lausanne care va pregăti viitori angajați din industria ospitalității, pe patru programe de formare: culinar, servicii, recepție și cazare, respectiv administrare hotelieră. Fiecare program are trei module independente (începător, mediu și avansat), de câte șase luni fiecare, iar profesorii vor fi specialiști din domeniul respectiv, acreditați de instituția de învățământ de la Lausanne. Fiecare modul cuprinde trei luni de teorie și aplicații și trei luni de practică, într-un hotel/restaurant partener.

„Maximul de cursanți pe grupe este 25. Acum avem 20 de cursanți din cauza pandemiei, dar sperăm cu timpul să crească numărul. Referitor la prețuri, dacă primăriile se implică - în sensul că nu trebuie să ne plătească nimic, ci să ne pună la dispoziție un spațiu - atunci putem să diminuăm prețul, pentru că noi nu am venit să facem profit. Cu cât costurile noastre sunt mai reduse, cu atât reducem prețul pentru a putea integra copii care nu-și pot permite să plătească prețuri mai mari. Deci, dacă primăriile sunt asemănătoare celei din Oradea, se implică și își doresc să aibă o școală cu licența celei mai bune universități din lume, atunci pot face un efort să ne pună la dispoziție măcar un spațiu. Înseamnă că putem și noi să reducem costurile. Idealul este ca noi să aducem costurile la zero până la urmă, să putem să dăm și burse. Dar la început nu putem face miracole. Cred că în orice țară civilizată și statul are o implicație în educație”, explică Iunius.

Winsedswiss colaborează direct cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) și cu Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

„Noi vom lua în management hoteluri. Vor face practică direct sub supravegherea noastră. De exemplu, Oradea ne pune deja la dispoziție un hotel în care vom face practica. Vrem să aducem serviciile la top pentru ca studenții să aibă ocazia să lucreze într-un mediu în care înțeleg și ei ce înseamnă hotelăria la nivel profesionist”, explică CEO-ul.

Referitor la traineri, aceștia sunt experți din industria ospitalității care intră într-un program de training la Școala Hotelieră de la Lausanne.

„La training nu învățăm un chef cum să gătească, ci luăm un chef bun și îl învățăm cum să predea, pentru că nu este o predare obișnuită, nu este pedagogie, ci andragogie, adică este mai mult un moderator. El nu predă lecții, este o îmbinare între practică și teorie. În învățământul dual elvețian nu sunt 3 luni de teorie și 3 luni de practică, ci în fiecare zi se combină practica cu teoria. De exemplu, în partea de arte culinare se predă direct în bucătărie, aceea este predarea. Aceea este partea teoretică, oamenii își iau notițe, pun mâinile. Nu este vorba să stea în sala de curs o zi și după care se duc în practică, ci ei învață făcând”, specifică Iunius.

Planurile de dezvoltare ale winsedswiss education group includ preluarea în management hotelier a unor locații de tip Hotel Ecole, precum și gestionarea hotelieră a unor locații premium, hoteluri boutique, inclusiv apartamente de lux cu servicii concierge integrate. În acestea vor lucra atât studenții, cât și absolvenții Academiei de Management în Ospitalitate ohma, care vor avea, astfel, posibilitatea de a transpune în practică noțiunile acumulate, de a se perfecționa, pentru a excela ulterior în carieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
ray iunius
winsedswiss
acedemie
ospitalitate
scoala de la lausanne
industrie
management
studenti
educational
hotelier