Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut cu 8%, după venituri trimestriale peste așteptări

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut cu 8%, după venituri trimestriale peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2020

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu peste 8% după închiderea bursei din New York, în urma raportării unor venituri și a unui profit pentru trimestrul al treilea care au depășit toate așteptările analiștilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alphabet a obținut venituri de 46,17 milioane de dolari și un profit pe acțiune de 16,60 dolari pe unitate, față de 42,90 de miliarde de dolari și 11,29 dolari pe unitate, anticipate de analiștii firmei Refinitiv, scrie News.ro.

Veniturile Google Cloud, de 3,44 de miliarde de dolari, au fost peste cele de 3,32 de miliarde de dolari prognozate de analiști.

Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni CITEȘTE ȘI Nokia a revenit pe profit și a câștigat 170 milioane de euro în primele nouă luni

Veniturile din publicitate ale YouTube au atins 5,04 miliarde de dolari, față de nivelul de 4,39 de miliarde de dolari estimat de analiști.

Rezultatele arată o redresare puternică a afacerilor cu publicitate, care au fost afectate puternic în trimestrul precedent de reticența advertiserilor față de cheltuieli în perioada pandemiei de cronavirus.

Și companiile Pinterest și Snap au raportat rezultate financiare în creștere, la începutul acestei luni.

Pentru trimestrul încheiat la 30 septembrie, Alphabet a obținut venituri din publicitate în valoare de 37,10 miliarde de dolari, comparativ cu 33,80 de dolari în urmă cu un an. Creșterea veniturilor din publicitate ale YouTube a fost de 32%, față de anul anterior.

Directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, a afirmat într-o conferință de prezentare a rezultatelor că: ”Acest an, inclusiv acest trimestru, au arătat cât de valoros a fost pentru oameni produsul de căutare al Google”.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google