Adobe lansează Photoshop pentru web

Adobe lansează Photoshop pentru web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 oct 2021

Populara soluție de creație și editare foto Photoshop poate fi folosită acum și direct din browser-ul web, într-o formă simplificată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adobe anunță lansarea Photoshop și Illustrator pentru web, aplicații care pot fi accesate și folosite din browser-ul web (doar Edge și Chrome), fără necesitatea instalării locale a aplicațiilor propriu-zise.

Prima versiune de Photoshop pentru web este un pas corect, dar mic, în direcția portării online a uneia dintre cele mai complexe și apreciate soluții de grafică și prelucrare a fotografiilor.

Amazon vrea să reinventeze radioul CITEȘTE ȘI Amazon vrea să reinventeze radioul

Aceasta permite navigarea pe layer-e, adăugarea adnotărilor și a comentariilor, plus o serie redusă de editări cu instrumente precum radiera, pensula de “spot healing” și selecția cu lasoul.

Versiunea web de Photoshop nu se poate compara, din punctul de vedere al complexității și funcționalității, cu aplicația propriu-zisă, care rămâne în continuare necesară pentru operațiunile mai complexe.

În acest stadiu, Photoshop pentru web este mai degrabă un instrument de colaborare, prin care o creație poate fi partajată și prin care clienții pot sugera modificări.

Chiar și așa, pentru folosirea Photoshop pentru web este necesar un cont de Creative Cloud. Illustrator este, deocamdată, disponibil doar pe bază de invitație.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
photoshop