Algoritmul folosit de Instagram simplifică găsirea drogurilor de către adolescenți

Algoritmul folosit de Instagram simplifică găsirea drogurilor de către adolescenți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 dec 2021

Un studiu recent arată nu doar că Instagram nu are măsuri de protecție eficiente în ceea ce privește drogurile, dar chiar ajută tinerii care caută droguri să intre în legătură cu distribuitorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Realizat și  publicat de Tech Transparency Project, studiul arată cât de mult simplifică algoritmul folosit de Instagram găsirea drogurilor pentru adolescenți.

Cei de la TTP au creat mai multe conturi false de adolescenți cu diferite vârste, între 13 și 17 ani. Apoi, cu aceste conturi, au început să caute droguri pe Instagram.

Samsung unifică diviziile de telefoane mobile și electronicele de consum CITEȘTE ȘI Samsung unifică diviziile de telefoane mobile și electronicele de consum

Nu doar că rețeaua socială nu a opus nicio rezistență, ba chiar a completat automat căutări după cuvinte cheie precum “buyxanax”.

Mai mult, algoritmul Instagram chiar a sugerat urmărirea conturilor unor furnizori de droguri. După ce le-au dau follow, falsele conturi de adolescenți au început să primească mesaje directe cu oferte de droguri.

Pe de o parte, Instagram blochează anumite hashtag-uri legate de droguri. Însă, pe de altă parte, sugerează altele la căutările realizate de utilizatori, ceea ce arată că măsurile de protecție împotriva drogurilor sunt precare.

Ca răspuns la publicarea acestui studiu, oficialii Instagram spun că vânzarea de droguri este împotriva regulilor platformei și că aceasta va continua să-și îmbunătățească măsurile de protecție.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
adolescenți
droguri