Amazon Luna va concura cu Stadia și xCloud pe piața serviciilor de streaming pentru jocuri

Amazon Luna va concura cu Stadia și xCloud pe piața serviciilor de streaming pentru jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 sep 2020

Luna este cel mai nou serviciu din portofoliul gigantului american Amazon, un serviciu de streaming pentru jocuri care își propune să lupte cu Google, Microsoft și restul jucătorilor care există deja pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon Luna va costa 6 dolari pe lună în momentul lansării. Este, cum îl numește gigantul american, un preț introductiv, ceea ce înseamnă că, ulterior, acesta va fi crescut.

Calitatea maximă la care pot fi jucate jocurile este 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar abonații vor putea să se joace pe două device-uri în același timp.

TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump CITEȘTE ȘI TikTok sesizează justiția americană pentru a evita interdicția dorită de administrația Trump

Din punct de vedere tehnic, la baza Luna va sta, bineînțeles, structura online a Amazon Web Services.

Amazon promite că, în momentul lansării, vor fi disponibile peste 100 de jocuri, printre care Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu și Brothers: A Tale of Two Sons.

Nu va lipsi nici integrarea cu Twitch, serviciul de video streaming al companiei. Acesta va putea fi folosit, evident, pentru transmiterea online a jocurilor din Luna, dar integrarea va funcționa și în sens invers - jocurile Luna vor putea fi deschise direct din Twitch.

Noul serviciu va avea și propriul controller, Luna Controller. Acesta va funcționa inclusiv cu comenzi vocale pentru Alexa și va fi vândut separat pentru 50 de dolari.

Amazon nu a spus când anume va fi lansat Luna, ci doar că acesta va putea fi folosit pe PC, Mac, Fire TV, iPhone, iPad și, mai târziu, Android. Utilizatorii din Statele Unite au o pagină specială unde pot cere acces înainte de lansarea oficială, fără să existe o dată pentru lansarea globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
luna
streaming
jocuri