Amber atrage o investiție de 20 de milioane de dolari pentru extinderea accelerată prin fuziuni și achiziții

Amber atrage o investiție de 20 de milioane de dolari pentru extinderea accelerată prin fuziuni și achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2022

Amber Studio, cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România, atrage o investiție de 20 milioane dolari de la un fond consiliat de Emona Capital, firmă de investiții din Londra, la o evaluare post-investiție de 190 de milioane de dolari, în vederea accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O parte din fonduri vor fi, de asemenea, investite în infrastructura internă a Amber pentru a susține expansiunea organică rapidă. Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital, va deveni membru al Consiliului de Administrație al Amber.

„Ca organizație centrată pe oameni, pentru noi a fost esențial să găsim un partener care să înțeleagă și să respecte viziunea noastră de dezvoltare. Împreună, vom continua să transformăm Amber într-un jucător global care setează standarde în industrie, adăugând în același timp valoare industriilor creative în general”, a declarat Jaime Giné, CEO Amber.

Vicepreședintele Apple pentru achiziții a părăsit compania CITEȘTE ȘI Vicepreședintele Apple pentru achiziții a părăsit compania

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, furnizând soluții de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii-suport.

Compania are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

„Acesta este începutul unui nou capitol din istoria Amber, unul în care ne vom extinde rețeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile și platformele, consolidând în același timp capabilitățile studioului nostru la nivel de servicii. La această scară mai largă, vom putea realiza implementarea viziunii noastre de a îmbunătăți ecosistemele de dezvoltare a jocurilor din întreaga lume prin investiții în comunitate și inovare”, spune Mihai Pohonțu, președintele Amber.

Furnizorii europeni de servicii de telecomunicații sunt pe cale să câștige lupta de un deceniu pentru ca așa-numitele companii Big Tech să plătească costurile de rețea CITEȘTE ȘI Furnizorii europeni de servicii de telecomunicații sunt pe cale să câștige lupta de un deceniu pentru ca așa-numitele companii Big Tech să plătească costurile de rețea



Investiția de la Emona Capital, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanța fuziunile, achizițiile și preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa rețeaua existentă de studiouri a Amber și vor asigura prezența acesteia pe piețele emergente cu potențial ridicat de creștere. În plus, pe lângă expansiunea Companiei în noi arii geografice, Amber vizează extinderea gamei de servicii oferite și introducerea de noi specializări în genurile de jocuri.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creștere anuală compusă de peste 50%. În 2021, Compania a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent. Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare. Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
amber
jocuri