Anchetă în Ecuador după publicarea datelor a milioane de oameni pe internet

Anchetă în Ecuador după publicarea datelor a milioane de oameni pe internet
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2019

Guvernul din Ecuador a lansat o anchetă după publicarea datelor a milioane de oameni pe internet, care ar fi fost sustrase de o companie privată în timpul fostului președinte Rafael Correa (2007-2017), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de securitate informatică VpnMentor a indicat pe site-ul său că a descoperit datele personale a peste 20 de milioane de oameni, majoritatea din Ecuador, care are doar 17,3 milioane de locuitori, pe un server nesecurizat localizat în Miami (SUA) și care ar aparține companiei ecuadoriene Novaestrat, scrie Agerpres.

Informațiile ar proveni, între altele, din registre ale guvernului din Ecuador, țară care nu dispune de o legislație pentru protecția datelor personale, precum și de la o asociație de companii auto și de la două bănci.

O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth CITEȘTE ȘI O dispariție veche de câteva zeci de ani a fost rezolvată cu Google Earth

VpnMentor a atenționat că această scurgere masivă de date pe internet ar putea afecta milioane de oameni, întrucât conține o cantitate importantă de informații "sensibile".

viewscnt
Afla mai multe despre
date
internet
ecuador