Andreea Enache, fost executiv la Marvel, și Vlad Popovici, fost managing director la Kubis România, se alătură companiei dezvoltatoare de jocuri video Amber Studio

Andreea Enache, fost executiv la Marvel, și Vlad Popovici, fost managing director la Kubis România, se alătură companiei dezvoltatoare de jocuri video Amber Studio
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2023

Amber, studio independent dezvoltator de jocuri video din România cu birouri în întreaga lume, i-a numit pe Andreea Enache în rolul de Chief Revenue Officer și pe Vlad Popovici în rolul de Chief Marketing Officer. Cei doi vor conduce activitățile specifice rolurilor în toate cele opt studiouri Amber: București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o experiență de 22 de ani în industria jocurilor video, Andreea Enache a dezvoltat și a implementat strategii de creștere pentru unele branduri din industrie, precum Marvel Entertainment, Sony Picture Digital, Sony Online Entertainment, Namco și Konami.

A ocupat poziții de management la companii printre care Senior Vice President la Marvel Entertainment pe diviziile de gaming și digital, sub conducerea ei fiind lansate jocuri precum Marvel’s Avengers Alliance, LEGO Marvel Super Heroes și War of Heroes. În plus, Andreea Enache a condus negocierile pentru parteneriate digitale strategice cu Netflix, YouTube, Amazon, iTunes, Sony PlayStation, Microsoft și Hulu.

Andreea își va continua activitatea de consultanță în Advisory Board-ul companiei Secret Dimension, dezvoltator de jocuri video american.

VIDEO Microsoft a prezentat „noul Bing”, cu propriul chatbot CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft a prezentat „noul Bing”, cu propriul chatbot

Ea va superviza strategia și viziunea de dezvoltare a companiei și va gestiona o echipă multidisciplinară globală de profesioniști în vânzări și marketing. Responsabilitățile în noua funcție vor viza toate activitățile legate de venituri, inclusiv vânzări, marketing, gestionarea clienților și stabilirea prețurilor.

Vlad Popovici vine la Amber după circa 10 ani în care a ocupat funcția de managing director la Kubis, agenție full service de marketing online. Înainte de Kubis, Vlad Popovici a ocupat funcția de Head of Digital la agenții de advertising de top, precum Saatchi & Saatchi și Grafitti BBDO.

În rolul de Chief Marketing Officer, Vlad Popovici va conduce activitățile de marketing corporativ, va supraveghea toate operațiunile de marketing ale companiei și va dezvolta verticala de servicii de marketing, o nouă linie de business care își dorește să sporească capabilitățile companiei.

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent. Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare. Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. În acest moment, în cadrul Amber lucrează peste 1.200 de specialiști. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.  

viewscnt
Afla mai multe despre
andreea enache
amber studio
vlad popovici