Android 9 Pie este disponibil pentru smartphone-urile Galaxy S9 neblocate

Android 9 Pie este disponibil pentru smartphone-urile Galaxy S9 neblocate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 feb 2019

Samsung a lansat ultima rundă de actualizare a smartphone-urilor din seria Galaxy S9 la cea mai recentă versiune majoră de Android, vizate de această dată fiind modelele neblocate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce versiunile cumpărate prin intermediul operatorilor au fost deja actualizate în mare parte, a venit și rândul utilizatorilor care au cumpărat Galaxy S9 “la liber” să primească update-ul la Android 9 Pie.

Progresul realizat de Samsung anul acesta în ceea ce privește flagship-ul din 2018 este unul atipic. Dacă de regulă operatorii erau cei care întârziau ritmul upgrade-urilor, de data aceasta telefoanele cumpărate de la operatori au fost actualizate înaintea celor neblocate.

Kit-ul care va fi descărcat pentru instalarea celei mai recente versiuni de Android are 1,7 GB și include și cele mai recente patch-uri de securitate.

Huawei ar fi încercat să fure secrete comerciale prin intermediul producătorilor de accesorii CITEȘTE ȘI Huawei ar fi încercat să fure secrete comerciale prin intermediul producătorilor de accesorii

Actualizarea aduce o nouă interfață grafică pentru telefoanele Samsung, numită One UI de producătorul coreean.

One UI pune accentul pe aducerea elementelor grafice mai aproape de degetele utilizatorului, pentru ca cele mai importante funcții să poată fi apelate cu mâna cu care este ținut telefonul - un lucru devenit din ce în ce mai dificil pe măsura creșterii dimensiunii ecranelor.

De asemenea, noua interfață Samsung include teme coloristice care folosesc nuanțe închise, pentru a reduce consumul făcut de ecranele AMOLED.

Update-ul, care debutează cu doar o zi înainte ca Samsung să-și prezinte noul vârf de gamă, Galaxy S10, va fi livrat treptat în săptămânile următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s9
android